Natural History Museum i New York

Vi var på ganska många museer i New York. De flesta av de större, välkända museerna och så några mindre och inte särskilt välkända. Ett av de stora som var ganska maffigt var deras motsvarighet till Naturhistoriska riksmuseet, Natural History Museum. Uppstoppade djur, historiska föremål, reliker och konst i enorma utställningar. Det var så mycket att det inte gick att ta in allt. Och det var saker man (i alla fall jag) inte har sett någon annanstans förut. Vad sägs om en snäck-dräkt vid krig eller ritualer?

Dräkt gjord av snäckor på Natural History museum i New York

Ser ut som om den har slips också. Känner nog både en och annan som skulle rygga tillbaka vid blotta tanken på så många snäckor, haha! De flesta djuren på Natural History Museum var monterade i olika dioramor med vad som skulle efterlikna deras naturliga miljö. Allt såg självklart för perfekt ut för att se verkligt ut, men det var snyggt.

Lejon i diorama på Natural History museum i New York

Just konstföremålen de hade samlat på sig var riktigt imponerande. Allt från snirkliga guldföremål till skulpturer i diverse stenar, kristaller och mer ömtåliga saker som ben. Och så hittade jag en sån här staty också, som kommit dit från Påskön.

Staty från Påskön på Natural History museum i New York

Ja, det var ett riktigt imponerande stället. Dinosaurier i olika former fanns det också. Det tog nästan en hel dag att utforska hela stället, och för er som har sett “Natt på museet” med Ben Stiller – det var här de filmerna spelades in, så det känns ganska bekant. Som de flesta andra ställen i New York, man har sett de så många gånger att man liksom känner igen sig eller känner sig hemma när man är där. Ganska skönt, faktiskt!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/natural-history-museum-i-new-york/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.