Tallpollen överallt

Allting är gult. Ett lager av tallpollen lägger sig precis överallt, och det spelar ingen som helst roll om man torkar bort det. Efter en halvtimme är det ett nytt lager tallpollen på allt ändå. Jag lät min telefon ligga på köksbordet i stugan medan jag satt på verandan. Både balkongdörren och ytterdörren var öppna för att vädra och torka ut stugan nu när det ändå är kokhett varmt, och på en timme var min telefon mer eller mindre gul. Min svarta katt är gul. Den svarta hunden är ännu gulare. Bilen ska vi inte ens prata om.

Det blir en explosion av tallpollen varje år här, det är mycket tall runtomkring husen och när det är varmt säger det pang. Om man petar på en gren på valfri tall så regnar det ner ett gult skimmer. Jag är inte allergisk mot tall så det är inte jobbigt så, men det är lite irriterande med att det kryper in överallt och inte är helt lätt att få bort.

Man får tvätta alla sängkläder, dammtorka hela stugan invändigt och spola av alla utemöbler och sånt när det har yrt klart. Har för mig att det brukar vara färdigt ganska snabbt, som tur är. Några dagar bara. Tills dess har jag tallpollen i datorn, i maten, i håret… Man ser stora gula moln komma flygande när det kommer en bris – som tur är blåser det i alla fall inte särskilt mycket.

Tall, tallpollen

Tur och tur förresten, det är som en jäkla gryta på tomten. Hett och fuktigt. Var tvungen att gå längst ut på bryggan ett tag och få en liten frisk bris på mig, det var himla skönt. Men det var en väldigt, väldigt fin dag. Hoppas på fler.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/tallpollen-overallt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.