Tristesskakor

I går bakade jag kakor, för första gången på evigheter. Det var nog i julas jag bakade senast, men det blir ofta så här på lantstället att jag inte har så mycket att göra på dagarna och det blir tråkigt när R har saker att göra hela tiden. Så vad bakade jag? Jo, någon slags tristesskakor. De blev ganska goda faktiskt, fast degen var nog godare än själva kakorna.

Kakor, pepparkakscookies. Bakar många tristesskakor på lantstället.

 

Det var tänkt att bli som pepparkakscookies ungefär, men sockret blev ganska karamelliserat och det smakade nästan kolakakor på sina håll. Inte dumma alls, men de blev snyggare att se på än de var goda att äta. Fast kakor är ju alltid kakor och de kommer att gå åt utan några som helst problem – kakor är ju alltid bättre än inga kakor.

Det kommer säkert att bli fler tristesskakor i sommar, för jag har inte särskilt mycket inplanerat och vi kommer nog mest att vara på lantstället. Jag är inte ens särskilt förtjust i småkakor, men ibland är det himla gott med en saftig kaka till kaffet. Så länge de inte dammar i käften för att de är så torra, det funkar inte. Ska försöka hitta några lite roliga recept i sommar – så långt ifrån de klassiska sju sorterna som vanligt…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/tristesskakor/

2 kommentarer

  1. Dags att baka lite kakor då

    1. Då har man i alla fall något att göra!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: