Årets första bett

I går morse vaknade jag med tre stora, röda och kliande bett från insekter. Det märkliga är att jag inte har märkt att någon har bitit mig dagtid, så jag utgår ifrån att det hände under natten. Fast jag har inte sett en enda mygga eller liknande hittills i år. R hade också ett par bett. På honom blir de inte lika stora och röda, men de tillkom också under natten.

Fast det är fler saker med våra bett som är konstiga. Utbredningen. Jag hade ett på rumpan, ett på underarmen och ett på foten, och jag är helt säker på att jag låg och sov under täcke hela natten. Okej om armarna var utanför, men rumpan och foten var det inte. Dessutom hade jag strumpor på mig. Inte var det något som surrade i sovrummet på kvällen heller.

De ser ut ungefär som myggbett, men jag fattar inte hur vi lyckades få dem under natten. Hade jag haft dem kvällen innan hade jag märkt det, eftersom jag är överkänslig. Loppor i sängen verkar vi inte ha heller, som tur är. Men nu har det börjat. Bettsäsongen, kliandet, dödandet av hemska myggor och hästflugor, bromsar som jagar mig på stranden. Ahh, sommar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/arets-forsta-bett/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Charlotta Lenajuni 25, 2016 kl. 17:51
  • Svara

  Grattis till den bra placeringen på Blogtoplistan!

  Löss ska tydligen blivit vanligare

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5338914

  Men är det är nog inte förhoppniningsvis.:)

  1. Tack! Huvva, nej, jag tror på myggor!

  • Sara67juli 3, 2016 kl. 01:43
  • Svara

  Spindelbett, garanterat!!

  1. Jaså..? Jag har knappt aldrig sett en spindel av den typen som finns i området här inne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.