En timme på apoteket

Det är stora regnvädret i mina trakter nu. I går hällde det ner hela dagen, så vi höll oss hemma. I stan. R skjutsade mig till apoteket för jag var tvungen att hämta ut en kasse mediciner, och där blev jag fast i evigheter. Det var bara ett par stycken före mig i kö, och det var bara en anställd som lämnade ut receptbelagda varor, så jag tänkte att det inte var så farligt. Nä, inte alls.

Var där nästan en timme, för båda de som var före mig var i tjänst och skulle hämta ut recept till flera pensionärer eller personer de var assistent åt. Maj godd. Det var nästan värre än att hämta ut ett recept på Scheele-apoteket på den tiden när recept fortfarande kom som slarvigt skrivna papperslappar.

Den sista kvarten var det inte en enda kund inne på apoteket, förutom jag som väntade, en receptarie eller farmaceut som tog hand om kunden före mig, och två andra anställda på apoteket som inte kunde hjälpa mig.

Var jäkligt less innan jag kom hem. R hade varit ute och gjort lite ärenden under tiden, och vi var ju nästan hemma samtidigt. Undrar hur de prioriterar med anställda egentligen. Självklart kostar personen som kan lämna ut recept en jäkla massa mer än de som går runt och frontar eller tar betalt för receptfria varor, men det är inte ett särskilt stort apotek och de har faktiskt inte alls mycket av sånt som har tillkommit de senaste åren – skönhetsprylar och sånt.

Det var några som kom in men vände efter fem-tio minuter och gjorde något annat i stället när de insåg vilken tid det skulle ta, men jag hade inte så mycket att välja på. Min medicin var slut och jag hade inte möjlighet att ta mig till ett annat apotek, dessutom ligger det precis i närheten av lägenheten och jag handlar självklart där eftersom jag vill ha kvar apoteket i mitt kvarter. Men en timme…? Bah.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/en-timme-pa-apoteket/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.