Folk missar tåget

Det var en jäkla massa folk på perrongen när jag kom fram till tåget i går. Det hade precis gått ett annat tåg på samma spår, och jag såg åtminstone fem personer som kom springandes och svärandes för att de hade missat det. Och inga av dem verkade vara i samma sällskap. Fan vad jobbigt, särskilt om man har en jäkla massa packning. Någon skulle med ett flyg från en av städerna där tåget stannade, och någon började gråta. Men vad fasen, om det är så jäkla viktigt att man hinner med det där tåget så får man väl vara ute i så pass god tid att det inte finns någon som helst chans att man missar det?

Det var inga stopp eller förseningar i lokaltrafiken, och det är söndag mitt på dagen så det var ingen rusning på vägarna heller. Om man ska med ett viktigt tåg och redan har biljetter så är det väl inte orimligt att sikta på att vara framme och redo en timme innan tåget går, om det nu är så akut? Planera bättre? Folk började skälla på personalen på perrongen vid biljettautomaten för att de inte kunde åka på nästa tåg – som var till en annan destination, även om det passerade i närheten av dit de skulle – med samma biljett som de hade bokat på det andra tåget.

Biljett

Vad är det för fel på folk? Hur fasen kan folk tycka att de har rätt att skälla på någon som inte orsakat problemet eller ens är en del av det? Ursäkta men antingen får man faktiskt skylla sig själv för usel planering, eller så får man bita ihop och lösa problemet. Okej att man är sur och förbannad, men det är knappast en tågvärds fel att man missar sitt tåg för att man kommer för sent. Och det där med att folk missar tåget verkar inte vara särskilt ovanligt. Undrar hur mycket det kostar SJ i administration


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/folk-missar-taget/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Petter on juni 13, 2016 at 11:45
  • Svara

  Sverige idag. Folk har blivit så bortklemad med att alltid få göra som de vill, när de vill annars blir de ledsna. När sedan något händer som inte kan skyllas på någon annan visar de irritation över detta på just någon annan. Logiskt fel men det fattar inte folk.

  – Jag vill att tåget går när jag kommer till stationen. Måste jag anpassa mig till tågets tider?

  Jag har själv missat bussar och tåg men då har jag som den intelligenta människa jag är rannsakat mig själv. Klart jag blivit besviken men mer förbannat mig själv, inte någon annan, att jag inte lär mig att komma i tid.

  Att sedan tågen inte håller tiderna är en helt annan sak.

  1. Nej, det är märkligt, och hur fasen har folk lärt sig att det är okej att ta ut det över någon annan? Har de aldrig fått en utskällning för hur de beter sig…?

   Ja, när det är SJ/Trafikverket eller något annat som gör fel och tåget inte går i tid, då är det en helt annan grej eftersom det kan bli ganska dyrt. Men det är ändå inte okej att skälla på tågvärdar och sånt. 🙂

 1. Håller med dig fullt ut, folk får planera bättre. Måste man med tåget får man åka i god tid så man inte missar. Bättre lite tidig än en minut försent…

  1. Ja, jag är hellre på plats en timme för tidigt! Vad är lite väntan när risken är att missa tåget/flyget/mötet eller vad det nu är… 🙂

 2. Då när jag bodde ute på landet och pluggade i Stockholm så åkte jag alltid med den tidiga skogsbussen vilket gjorde att jag var framme i skolan en timme innan första lektionen började. Antagligen hade jag hunnit med en senare buss men då hade det inte funnits marginal till förseningar. Visst att jag är en tidspessimist men vuxna människor ska väl kunna planera sin tid bättre så slipper de svära åt tågpersonalen.

  1. Så där hade jag också det ett tag när jag pluggade i Stockholm och bodde på landet, och JA, men väljer den tidigare bussen! 🙂 Planering verkar vara svårt för många.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: