Jävla LAS

Det blev en härlig lunch på kontoret med gamla vännerna. Det var oerhört lugnt och skönt där, många var på semester och det var fullt av volontärer som svarade i telefon. Härligt att se. Pratade lite med min före detta chef om att komma tillbaka och jobba lite, för det är ju faktiskt två år sedan LAS trädde i kraft och de var tvungna att antingen ge mig en fast anställning på fläcken eller låta mig gå. Och eftersom de inte kunde garantera att de hade anpassat arbete till mig på obestämbar framtid så fick jag gå, så klart.

Jobb, skrivbord

Det är ju en straffperiod eller vad man nu ska kalla det, innan man får börja arbeta på samma ställe igen. Helt sjukt löjligt. Visst är det väl bra att arbetsgivare inte ska kunna ha bara timanställda och vikarier i all evighet, men det måste ju gå att vara flexibel. De hade gärna haft kvar mig, jag hade gärna jobbat kvar. Som timanställd. I stället förlorade vi båda två.

Chefen hade i alla fall helt klart jobb åt mig, men hon skulle kolla upp vad som gällde med LAS. Det är säkert andra krav och skit de måste kolla upp trots att de gör samhället en stor jäkla tjänst och anställer en sjukpensionär med 75% ersättning på 25%. Helt sjukt. Det om något borde ju vara prioriterat och enklare för företag och organisationer, än att anställa vem som helst annars. Eller bara vilken pensionär som helst. Nåja, vi får se vad HR säger om saken. Jag vet i alla fall att jag är välkommen och önskad om lagen tillåter det.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/javla-las/

2 kommentarer

  • Petterjuni 29, 2016 kl. 23:15
  • Svara

  LAS är uppfunnet av inkompetenta sossar som vill att lika inkompetenta personer ska kunna få vara kvar på jobbet istället för att kompetenta personer med rätt utbildning och inställning till jobbet inte ska kunna hota de inkompetenta idioternas tillvaro.
  Är du så jävla dum att du skaffar dig en utbildning och försöker bidra till att företaget ska kunna växa och överleva ska du fan inte kunna vara bättre än någon annan.
  Inte heller ska du tro att du är något. Blir du anställd efter de inkompetenta ska du därför få sparken först och träskallarna kan vara kvar och hjälpa till att göra det ännu svårare för företaget att överleva.

  1. Bra sammanfattning. ??

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.