Lugn midsommarafton i stugan

Så var midsommarafton över. Jag var trött, och vi gjorde inte så mycket. Det stora regnovädret med 15 millimeter regn under natten var över redan på morgonen, och det blev riktigt fint väder hela dagen. En underbart vacker kväll också. Började dagen med en inte så rolig dusch – det är aldrig lika skönt som att duscha hemma. Jag hoppade över frukosten, för vi käkade en helt fantastisk och stor middag dagen innan. Den bestod av melon av olika slag, rökta skinkor och korvar, och salami. Och parmesanost. Bara. Så frukost kändes helt onödigt, dessutom brukar vi äta tidig lunch på midsommarafton. Så även i år.

Färskpotatis som ”svärisarna” själva har odlat, hur jäkla god som helst. Med smör och salt. Några skivor lax, både rökt och gravad, och så ett par olika sorters sill. Ett par sorters snaps. Är ingen sillfantast egentligen, men jag äter ett par bitar på midsommarafton och på julafton. Sen är det som alltid jordgubbstårta och midsommarstång och hela kalaset nere i hagen en liten bit bort, men R ville inte gå så vi stannade och diskade och höll hunden sällskap. Det gjorde inte mig ett dugg, för jag var ganska mosig. Ungefär så här såg det ut.

Dukat bord till midsommar. Sill, lax, färskpotatis och snaps, midsommarafton

Den stackars hunden, samma vovve som bodde hos oss en vecka utan att gny en enda gång när husse och matte var borta, gnällde oavbrutet när hon såg dem gå utan att hon fick följa med. Det går bra när de åker bil och bara försvinner, men när de går någonstans beter sig hunden som om världen håller på att gå under för att hon blev lämnad kvar. Även om hon är med oss eller till och med inne hos oss.

Sov en stund på eftermiddagen, dreglade på Rs skjorta. Sen blev jag väckt för det var dags att äta igen. Den här gången blev det kött med sallad, enkelt och gott. Gick på ett litet konstvernissage i garaget (!), lekte med hunden, drack kaffe och åt tårta. Hängde, pratade. Sen var jag trött och gick hem ganska tidigt, och det var en helt vanlig kväll för min del. Inga franska militärsånger som britterna skrivit om för att håna fransmännen (för det är exakt vad ”Små grodorna” är), inga blommor under kudden, ingen brakfest. Men jag är nöjd ändå.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/lugn-midsommarafton-i-stugan/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.