Mikrovågsugnen har också pajat!

I dag pajade mikrovågsugnen också. Värmde mitt kaffe som hade svalnat i morse, men det hände ingenting. Just då tänkte jag inte något närmare på det för jag var på språng och trodde att jag kanske hade den inställd på att tina mat, men när jag skulle värma en ny kopp på eftermiddagen och jag körde den i en minut på högsta effekt utan att det hände ett dugg, då slog det mig att den förmodligen slutat fungera.

Som tur är fanns det en gammal mikrovågsugn i reserv i en annan stuga på tomten. Den är gammal, ser ut att vara från sen 80-tal eller möjligen tidigt 90-tal, och den har inte några direkta funktioner förutom att värma saker jävligt mycket, men den funkar så länge den håller. Problemet är att knappen man ska trycka på för att öppna dörren är väldigt trög, och om jag inte typ slår på den med något så får jag nog inte alltid upp den. Och så ska det inte vara.

Eftersom mina idéer om hur vi skulle kunna fixa kylskåpsdörren inte var bra nog och vår mikrovågsugn också gått sönder, så är det lite si och så med köksgrejerna här. Kaffebryggaren är usel och sprutar hett vatten också, och ingen har letat efter perkulatorn. Blargh. Så lyxigt det känns med mina mikrovågsugnen hemma i stan som bara är 10-12 år gammal…!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/mikrovagsugnen-har-ocksa-pajat/

2 kommentarer

  • Piia-Liisa on juni 3, 2016 at 23:44
  • Svara

  Det är något magisk med köksprylar. Kan säga att Perkulatorn är min bästa vän, som den kaffetunna jag är! Men börjar en sak att gå sönder så är risken att ett par till också gör det alldeles för stor. Åtminstone är det min erfarenhet. Nu har jag fördelen av att bo i hyresrätt och därtill en bra hyresvärd, så när ugnen gav sig bytte de även spisen ut. Spisen hade kanske gått att använda ytterligare ett tag, men värden valde att byta båda samtidigt – så att de kan gå sönder samtidigt också. För mindre än ett halvår sedan byttes köksfläkten och kyl/frys var utbytta i samband med inflytt för 1½ år sedan. På så sätt har jag samtliga vitvaror i köket nya med förhoppningen att de håller. Kanske inte lika länge som ugnen och spisen som byttes ut – de sattes nämligen in i samband med att huset byggdes som servicehus 85/86. För några år sedan ändrades detta och det är nu ”vanliga” lägenheter samtidigt som kommunen la ner matsalen. Men de flesta av mina grannar är nog minst 30 år äldre än vad jag är. (Jag är 50+) Fördelen är att en hemtjänstgrupp utgår från huset och har bara de hus som ingick i fd servicehuset som sitt område, finns alltid personal tillgänglig.

  Jag trivs med min hyresrätt just av dessa anledningar. Därtill kommer att jag inte har något val då min inkomst är för låg för att jag skulle få lån för att köpa min bostad, även om det idag säkerligen skulle sänka boendekostnaden ordentligt. Men det är svårt att få hyresrätt till rimlig hyra. Jag fick nuvarande lägenhet med förtur pga att miljö- och hälsoskydd dömde ut den föregående lägenheten som inte tjänlig som bostad med hänsyn taget till min sjukdomsbild med bl a astma, EDS och en hel del annat. Kallt, dragigt, fuktigt och mögligt. Nackdelen med hyresrätt där värden inte åtgärdar fel och brister. Både för- och nackdelar med hyresrätt precis som andra boendeformer. Det jag tänker är viktigt är just det du tog upp i ett inlägg tidigare om boendeform. Vi har långt ifrån alltid något val. Lika lite som det kan vara omöjligt, eller iallafall mycket svårt, att få tag på en hyresrätt som man klara med bara sjukersättning kan det vara omöjligt att få köpa sin bostad. Personligen tycker jag att det borde byggas fler hyresrätter och att det skulle vara samma/liknande villkor för byggnation av bostäder oavsett upplåtelseform. Kanske skulle det då bli möjligt för fler att bo i nyproducerade lägenheter.

  Önskar dig Lycka Till med köksprylarna.
  //P-L
  Livets Skiftningar
  PS! Som alternativ till Perkulatorn har jag en presskanna. Enkelt, eftersom jag bara behöver kunna koka upp vatten på något sätt!

  1. Ja, visst är det så! Jag hade gärna bott i en hyresrätt om det fanns några tillgängliga för oss och med mina behov, som vi hade haft råd med. Köksprylarna börjar i alla fall reda upp sig nu!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: