Ny kaffebryggare!

Det blev staden i dag – jag hade en del ärenden att uträtta nu när skattepengarna är på väg in. För det första, en ny kaffebryggare! Bästa E råkade krascha vår kaffekanna när han var på besök i april, och det var nog bara tur att det inte har hänt tidigare. Tur att den har hållit i stort sett varje gång jag har haft mina händer i närheten av den, för jag tappar saker jämt… Men den höll gott och väl i femton år, och med tanke på att den användes varje dag så är det ganska remarkabelt.

Så vad köpte jag? Jo, en med lätt rostfri termoskanna! Inget glas, jag kan tappa den hur många gånger jag vill utan att det gör ett dugg. Det stod faktiskt att den var orkrossbar! Dessutom håller den kaffet varmt en stund och jag slipper använda mikrovågsugnen, det vill säga mindre jobb för händerna. Om tio år kommer den där kannan säkert att vara både bucklig och repig, men den kommer fan inte att krascha och gå i tusen bitar. Ha! Betydligt bättre än den här tillfälligt modifierade kaffebryggaren som vi använde ett tag, och bättre än den som sprutar hett vatten.

Modifierad kaffebryggare

Det betyder att vi tar den kaffebryggare vi hade på lantstället, den vi flyttade hem när vår vanliga pajade, tillbaka dit till sommarstugan. Då slipper jag dessutom den vi har där nu, den som glappar och sprutar hett vatten omkring sig. Vi passade på att lyxfika i stan också, det var mysigt. Och så investerade både jag och R i lite andra saker – mer om det sen. Vi får ta den där promenaden i naturreservatet en dag när folk inte är lediga i stället, för vi har all tid i världen. Nu längtar jag tills i morgon bitti när jag får provköra min nya kaffebryggare! Hurra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/ny-kaffebryggare/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.