Odlar lök

Älskaren Rs mamma odlar lök i trädgården, tillsammans med lite annat smått och gott. I går knackade hon på med en liten present (kanske med betoning på liten): två lökar hon tog upp när hon gallrade för att det blivit för trångt i landet! Sjyssta lökar, va?

Lök

Haha! Som gräslök med en liten rot, men de smakade ganska stark lök. Men jag skulle tro att det går åt åtminstone ett helt knippe om man lagar till exempel köttfärssås eller gryta. För att inte tala om pannbiff med stekt lök, herre jävlar.

Det blev ganska många och väldigt goda lökar förra året, och det verkar vara himla lätt att odla. Har för mig att jag gjorde det själv för ett par år sedan, när vi hade en liten odlingslåda som inte var helt och hållet på marken. Men jag orkade inte vänta så länge som jag kanske borde ha gjort, så när jag började ta upp dem, en och en vartefter jag behövde lök till maten, så var de lite små.

Och det där med att gallra är nog en bra idé, för jag hade några stycken där två lökar hade vuxit ihop för att jag inte hade tillräckligt långt mellanrum mellan dem. Det är nog inte för sent för att plantera bara några enstaka i en liten låda, eller bara ett par stycken i en liten hink. Tänk om jag också odlar lök i sommar…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/odlar-lok/

2 kommentarer

    • Farsan on juni 14, 2016 at 09:59
    • Svara

    Glöm inte att bryna löken.

    1. Självklart inte!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: