Ofrivillig resa med tåg

Snart väntar en kort färd på tåget. Åker ner till sommarstugan i några dagar igen. Har inte kollat vad det ska bli för väder och jag har inte ett dugg inplanerat, men älskaren R fyller år snart och det vore ju inte ett dugg kul om vi var på olika håll då. Den här gången ska jag inte glömma färdtjänstkortet eller mitt pensionärsbevis, i så fall får jag gå hem igen och börja om. Ingen skjuts.

Känner mig i alla fall hyfsat utvilad i dag, men vi får se hur det blir i sommarstugan. R har gjort ett par ändringar inne i sovrummet angående ventilation, så med lite tur är det inte fullt så illa som tidigare. Hoppas bara att tåget går som det ska, jag har ingen lust att bli stående på Centralen i en halv evighet eller tvingas åka pendeltåg halva vägen för att någon sedan ska köra 5 mil dit och 5 mil tillbaka för att jag ska ha en chans att komma fram. Det har hänt.

Och det var lite lustigt, jag ansökte självklart om ersättning inom SJs resegaranti, men det hände inte något på flera månader. Skickade ett par påminnelser och frågade hur jag skulle få ersättning för bensinpengarna också, men efter typ ett halvår fick jag svar där de sa att de redan hade för flera månader sedan betalat. Icke, bifogade kontoutdrag. Sen skyllde de på sin betalningstjänst, att det var deras fel att pengarna kommit fram och att jag borde ha kommit fram och att jag snart skulle få dem. Icke. Skickade ett nytt mail och då bad de mig helt enkelt bad mig göra en ny anmälan för resegarantin.

Tåg, lok och räls

De hade helt och hållet slarvat bort den första, ljugit och dessutom försökt skylla på en tredje part. Jag frågade om det kunde räknas som min andra ansökan om ersättning för resan eftersom jag fortfarande hade en skärmdump på min första ansökan, och hur jag skulle gå tillväga för att få ersättning för de 10 milen någon tvingades köra för att hämta mig halvvägs. För när man är sjuk eller funktionshindrad kan man inte stå på en proppfull centralstation i 8 timmar för att sedan inte ha en garanterad sittplats på ett fullproppat tåg – det är inget snack om den saken. De svarade aldrig. Jag undviker alltså att åka tåg i så stor utsträckning det bara går. Vad är det för jävla sätta att inte betala, hoppas att man glömmer det och sen ljuga om det? Nej. Wish me luck.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/ofrivillig-resa-med-tag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.