Projekt mysifiering

Jag håller på att mysifiera min balkong hemma i stan. Snuttifiera, om ni så vill. Det är ett projekt som har pågått sedan jag flyttade in för fem år sedan, men hittills har jag inte kommit någonstans alls. Förutom ett litet bord och ett par stolar så är det fortfarande bara ett betonggolv och en ljusstake i betong. Inte särskilt trevligt att sitta där ute, men skatteåterbäringen i år går delvis till mitt projekt för att det ska bli lite mysigare. Det är helt och hållet mitt projekt, R bryr sig inte så mycket, även om han håller med om att det är finare när det är färdigt.

Jag köpte en förpackning med såna där rislampor och solcellsbatterier att sätta på räcket. De är faktiskt jäkligt trevliga att se på, och de verkar hålla för lite väder också. Valde mellan trall och fejk-gräsmatta att ha på golvet – trall är betydligt snyggare, men en sån där grön matta med gummipluppar under som dränerar lite kostade bara en femtedel så mycket. Hade helst haft trall, men det får bli en annan gång. Sen köpte jag ett bambuträd i plast, och ett par stora ljuslyktor.

Bambu

Kollade på ett par typ blomlådor att hänga på balkongräcket också, alltså på insidan av balkongen, men R började klaga på att det var billigt skit och onödigt och blablabla så jag gick därifrån. Orkar inte lyssna på sånt, om han inte vill vara på balkongen så slipper han, men jag vill gärna att det ska vara lite mysigare. Ska leta efter något slags markistyg att sätta upp som insyns- och vindskydd också, det får bli senare i veckan. Åker hem till stan i morgon, då ska jag skura av balkongen lite och få det jag redan har köpt på plats. Kommer att behöva lite fina stenar till ljuslyktorna, men det finns nog i mängd på lantstället. I övrigt vet jag inte riktigt vad folk har på sina balkonger för att de ska bli mysiga, vad har ni för tips?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/projekt-mysifiering/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.