Promenad i naturreservat

Jag tror jag glömde skriva om det, men vi åkte ut till ett naturreservat i skärgården för några dagar sedan och tog en liten promenad. Det var ganska mycket folk där faktiskt, men det var helg också. Märkligt nog var de flesta man stötte på utländska turister, det är ju faktiskt toppen att de hittar sig ända ut mitt i ingenstans. Den svenska naturen är väldigt exotisk för många, det går ju inte att hitta något liknande på särskilt många ställen, men det är mer märkligt att inte fler svenskar ger sig ut i naturen och promenerar när de är lediga.

Naturreservat Stendörren

Är vi för bortskämda med natur? Är folk hellre hemma och kollar på TV? Inte bara får man lite motion och en underbar promenad, man har också en hyfsat stor chans att se lite djur och lära sig mer om både dem och naturen. Det är alltför sällan man får till svar när man frågar vad någon ska göra i helgen:

-Vi ska gå ut i skogen en sväng och ha picknick med oss.

-Vi ska promenera längs promenadstigen i ett naturreservat.

-Vi ska ut och se om vi ser några djur

Eller dylikt. I stället åker folk till IKEA, lämnar in ungarna på lekland, eller går och käkar på McDonalds. Som om det skulle slå en simpel picknick på ett fint ställe i naturen. Nej. Gå ut mer, ni som kan. Jag fattar inte hur man kan välja bort det, och neka sina barn den upplevelsen och kunskapen man bara får genom att själv vara ute och se naturen. Man behöver inte ha ett fint naturreservat i närheten, det räcker med en skogsglänta eller en park om man bor mitt i stan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/promenad-i-naturreservat/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.