Reseförsäkring – eller inte?

I mitten av april var jag och Bacon iväg en sväng till veterinären. Han hade inte ätit speciellt bra och hygienen var inte heller så lysande. Men efter undersökningar och blodprover så kom svaret – allt var okej. Ja, eller allt var ju inte okej eftersom han inte hade någon större aptit heller när vi kom hem, men det var i alla fall inte någon större sjukdom eller så. Skönt.

Den sista månaden har det också blivit bättre. Precis som resten av familjen verkar han njuta av solen och värmen. och tycker att det är väldigt intressant med diverse projekt i sommarstugan. Förhoppningsvis kommer aptiten helt och hållet tillbaka sakta men säkert.

Katt tittar ut genom hål i huset. Reseförsäkring för katten?

Försäkringen tog det mesta av veterninärkostnaden, och när försäkringspapperna ändå var framme (för det är ju knappast så att vi läser dem speciellt ofta bara för kul) så kollade vi lite vad den gäller för. Hittade även mer udda försäkringar för katter hos andra bolag. Är det någon av er som till exempel har reseförsäkring för katten?

Läste att Svedea kattförsäkring har ett tillägg som heter ”Reseförsäkring”. Det fanns visst hos andra försäkringsbolag också, men det är inget jag hört om förr. Om man ska åka på resa så tecknar man reseförsäkringen för katten. Inte för att katten ska följa med utan för att man ska kunna avboka sin egen resa om katten blir sjuk.

Känns det nödvändigt? Kanske, kanske inte.

När du är borta måste du ändå ha kattvakt. Du kan ju inte bara lämna katten hemma i en vecka eller två utan tillsyn. Vad händer om katten blir sjuk när du är borta? Den som har resetillägget kanske får boka ett tidigare flyg hem från Thailand och komma hem inom 2 dagar. Jo, men det hjälper ju inte katten direkt som behöver veterinärhjälp på en gång. Så kattvakten måste ju ändå ta katten till veterinären. Det enda som skiljer är alltså att man får komma hem tidigare.

Men visst, kanske inte helt roligt att åka iväg på en resa heller om man vet att katten mår dåligt och exempelvis måste opereras. Nödvändigt eller inte? Beror nog på hur bra kattvakt man har. För vissa kan det nog vara värt att kunna boka av sin resa och vara hemma.

I samarbete med Svedea.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/reseforsakring-eller-inte/

2 kommentarer

    • Piajuni 10, 2016 kl. 17:11
    • Svara

    När vi flyttade hit till Finland från Sverige så upptäckte vi att vi inte kan försäkra våra katter över huvud taget! Det går bara att försäkra raskatter som är under sju år! Så våra bondkatter kvalar inte in alls. Helt galet. Självklart betalar vi eventuella veterinärkostnader om det blir aktuellt, men ja, dyrt blir det.

    1. Åh, så märkligt, och tråkigt att det ska vara så! Katter kan ju bli uppåt 20 år, och 7 år är ju ingen ålder alls på en katt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.