Skolavslutning!

I dag är det skolavslutning för mitt älskade lilltroll systerdottern! Hon slutar första klass, och det är ju klart att jag vill vara på plats. Jag har förmånen att inte bara vara hennes moster, utan även någon slags idol. Allt vi gör är kul, och det är toppen! Tänk vad hemskt om hon inte ens hade gillat mig… Det är väldigt skönt att vara uppskattad, och faktiskt trevligare ibland när det är av en sjuåring i stället för av en vuxen. Så enkelt och ärligt.

Skola. Skolavslutning för min systerdotter.

Det är skolavslutning på samma skola där jag själv gick i låg- och mellanstadiet. Ska faktiskt bli ganska kul att se hur det ser ut där nu, för jag har nog knappt varit där sedan dess. Och det var ju inte i går… Efteråt ska vi gå och fira in sommarlovet med fika. Det är ju en bit att åka, så jag fick skjuts till pendeltåget och blir hämtad på stationen där, men det gick sisådär i morse.

Det var inga problem att komma upp ur sängen eller att göra mig i ordning. R fixade till och med lite frukost, ägg och bacon. Sen åkte vi till stationen, inga problem med trafiken och allt var i tid. Men hade jag flyttat över mitt nya färdtjänstkort eller mitt pensionärsbevis från den stora plånboken? Icke.

Jag hade ett färdtjänstkort som gått ut, för jag har inte använt det på några dagar eftersom vi varit på lantstället. Har en liten plånbok som jag oftast tar, den har plats för telefon och några kort och det räcker. Men jag insåg att där varken fanns intyget från FK, bärarkort eller något sånt. Inte bra alls, särskilt inte om något skulle hända. Visserligen har jag lite av informationen i min gigantiska pillerdoserare som jag alltid släpar med mig, men inte intygen. Hejdå, hela överskottet från sjukersättningen den här månaden. Klantigt. Fast det är det värt för att få vara med på min systerdotters skolavslutning.

 

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/skolavslutning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: