Tvetydigt hos Systembolaget

Jag och älskaren R var inne på Systembolaget häromdagen. Det är sällan jag följer med dit, men nu blev det så. Hittade en flaska vitt vin som verkade passa mig finfint, och R hittade sürt rödtjut och whiskey.

Systembolaget gör ju klart i sin reklam att deras policy är att inte ägna sig åt merförsäljning eller saker som kan uppmuntra folk till att dricka, men är det inte lite tvetydigt om man samtidigt säljer små gulliga alkoläskflaskor eller små plastflaskor med rosévin och tillhörande plastglas. Det är egentligen bara sugröret som saknas.

I mina ögon är det tvetydigt, för det är ju en sån där grej man kommer på att ta om man har ett faktiskt ärende dit, det är fint väder och man får för sig att sitta ute i solen en stund. Eller kommer på att det kan vara bra att ha och lätt att ta med sig. Lite som de där färdigblandade burkarna med gin och tonic som finns i Taxfree-shoppen på Finlandsbåtarna.

Äh, jag vet inte. Klart de vill sälja alkohol. Hela grejen med Systembolaget är ganska tvetydig, för personalen är ack så hjälpsamma och föreslår både den ena och den tredje när man frågar om något, och föreslår ibland betydligt mer än det man frågade efter. Jag fick i alla fall visa legitimation när vi var där, det var ju i alla fall uppmuntrande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/tvetydigt-hos-systembolaget/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.