Vara någon annan

Jag blir lite less ibland på alla tips i tidningar och på forum som talar om för oss att man ska ”Vara sig själv”! Öh, ja, vem annars ska jag vara? Ska jag vara någon annan, och hur sjutton skulle jag lyckas med det? Tror folk på riktigt att de tjänar på att inte säga vad de tycker, eller försöka förställa sig? Självklart ska man inte uttrycka det i alla situationer, men det betyder inte att man ska vara oärlig.

Pratbubbla, prata. Om att vara någon annan

Känns inte tipset ”var dig själv” ganska dumt och självklart? Jag har hört en del säga att det är en komplimang, alltså att man duger som man är, fast jag vet inte om jag håller med…

Klart jag ska vara mig själv, alla andra finns ju redan.

Det har ju liksom ingenting med dåligt självförtroende att göra, eller att inte våga säga ifrån – det är något helt annat. Jag skulle nog inte lyckas förställa mig särskilt länge, jag är skitdålig på att ljuga och låtsas. Det märks på en gång om jag inte menar det jag säger, tydligen. Antagligen är jag lite för godtrogen också, som utgår ifrån att alla säger som det är, men att vara någon annan funkar nog alrdig i längden. Ärlighet är ett bra recept på mental hälsa.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/vara-nagon-annan/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: