Bad och snickrande

Dagarna går fort. Det har varit så jäkla fint väder i några dagar, och R har semester. Han snickrar på huset och jag tjatar på att vi ska gå och bada. Jag vilar händerna. Han har faktiskt gått med på bad varje dag, men stunden på badberget blir aldrig längre än några minuter. Visserligen gör det mig inget just där, för jag kan inte sitta eller ligga på ett berg mer än i ett par minuter, men det skulle ju vara trevligt att faktiskt vara på en badplats i någon timme eller två. Vi brukar ta med svärisarnas vovve, jag tycker nog att det är lika roligt som hon.

Hund badar på lantstället vid badberget. Bad på semestern

En dag tog vi hojen till en liten halvprivat camping i närheten och köpte glass, och som av en händelse råkade det finnas en fin liten strand där. Tur att jag hade badkläderna med mig. Så jäkla skönt att bada. Men inte så kul när sällskapet sitter fullt påklädd en bit bort och väntar… Nej, jag måste försöka få till något längre strandbesök när solen kommer tillbaka. Nu är det åsk- och regnskurar om vartannat.

För ett par veckor när vi var och badade hade vinden blåst åt fel håll ganska länge, så det var bara 14 grader i vattnet. Det märkte vi när vi hoppat i, typ. Nu har det blåst in varmt ytvatten och häromdagen var det runt 21 grader. Superskönt. Det får gärna vara varmare ändå, fast det funkar alldeles utmärkt med 20 för mig också. Badkruka? Icke. Semestern varar i tre veckor till, vi får se vad vi ska hitta på. Mer bad. R har ju alltid fullt upp så länge det finns en sommarstuga att snickra på, eller ved att klyva och stapla. Kommer det att bli rensning bland prylarna hemma? Jag skulle inte satsa pengar på det. Men ibland händer det oväntade.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/bad-och-snickrande/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.