Blåbär i slowmotion

Häromkvällen plockade jag och R fram ett par burkar och en liten motorcykel och åkte in i skogen. Vi skulle plocka lite blåbär, och med den där lilla hojen var vi framme på bara några minuter. Hade läst att det skulle vara rekordår för blåbär i år, men det är ju fortfarande väldigt tidigt på sommaren så vi hade inte några större förhoppningar. Men vi behövde faktiskt inte åka mer än ett par hundra meter in i skogen, förrän vi hittade gigantiska fält av blåbär. Ja, fält, så många var det.

Blåbär

De var inte så stora ännu och det var väldigt många omogna bär kvar, men det gick snabbt att plocka ihop två ganska stora burkar. Jag hittade vad jag trodde var en bra mossbeklädd sten som jag satte mig på, men när min röv träffade den så visade det sig inte alls vara en sten. Det var nog en gammal överväxt stubbe eller nåt, för jag sjönk ner säkert två decimeter. Inte riktigt vad jag hade väntat mig när jag satte mig! När jag kom upp så var det ett perfekt rumpavtryck i mossan. Det var inte så mycket mygg och skit som jag hade trott heller, jag fick bara ett enda myggbett på en timme i skogen. Väldigt bra.

När vi var färdiga tog R våra burkar med blåbär, satte lock på dem och skulle stoppa dem i en påse. Han snubblade, och båda burkarna flög genom luften i slowmotion i vad som kändes som en evighet innan de träffade marken! Det var en lång sekund, men konstigt nog så höll båda burkarna och inte ett bär gick till spillo! Han hade fått plocka upp dem annars, haha! Sedan dess har jag ätit blåbär med yoghurt, i paj och naturella som mellanmål, och det finns många bär kvar som väntar på mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/blabar-i-slowmotion/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.