Dass

För länge sen, vad känns som ungefär tusen somrar sedan, gjorde jag en skylt. Det var nog bara två år sedan, men det känns som länge sedan. Jag ägnade ett par dagar åt att såga, slipa, måla och dekorera ett litet hjärta i trä. Det var tänkt att det skulle sitta på dörren till tomtens dass, men det har inte kommit upp förrän nu i dagarna. R har först nu haft tid att måla om den där dörren och hänga upp skylten jag gjorde, och så här blev det.

Skylt i form av hjärta i trä till dass

Jag gjorde en mall i papper och R hjälpte mig att såga ut formen någorlunda, då när jag gjorde den. Sedan fick jag slipa, slipa och slipa för att få den där skylten någorlunda rund i formen och slät. Det är en ganska tjock träbit. Sedan fick den tre lager rödfärg på sig, så att den har lite skydd mot fukt och diverse annat som finns utomhus, och sen blev den dekorerad med texten ”dass”. Det behövs liksom ingen annan förklaring. Men R hängde den för högt upp, i ögonhöjd för någon som är 1.90 lång i stället för i ”normal” höjd. Det måste åtgärdas.

Jag använder inte tomtens dass om jag inte måste, för vi har ju toalett inomhus, men jag tyckte ändå att det saknades något på dörren där. När jag kom ner till lantstället i går så sa R att han hade blivit färdig med dörren och hängt upp skylten, så jag gick och kikade. Jag kommer ihåg att R kallade den för ”världens mest överarbetade dasskylt” när jag höll på och slipa på den där, men vad fasen? Ska jag göra något kan jag ju lika gärna göra det ordentligt! Det var liksom inte så att jag hade särskilt många andra saker att fylla dagarna med heller…

Jag är i alla fall nöjd, jag hade något att göra en stund och den blev ganska fin att se på. Nej, visst ser den inte ut som en köpt skylt, men det är inte heller meningen. Det här är en sommarstuga, och en perfekt tryckt skylt på ett utedass skulle bara se konstigt ut. Förresten, när jag var klar med att måla skylten till dass för ett par år sedan skrev jag:

Nu återstår bara att måla om dörren till dasset – den ska bli svart i stället för grön – och hänga upp skylten. Det kan ta ett par år, det också.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/dass/

2 kommentarer

    • Aina Keijserjuli 1, 2016 kl. 13:40
    • Svara

    Jättefin skylt! Måste kännas bra att äntligen se den på den avsedda dörren! 🙂

    1. Tack! Ja, jag måste erkänna att ett tag trodde jag aldrig att den skulle hängas upp! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.