Hålla handen

Det här med att hålla handen när man är ute på stan verkar vara ett känsligt ämne för en del. Jag har aldrig direkt varit något stort fan av att hålla handen, och det var inte mitt ex (som jag var ihop med i många år) heller. Han hade dessutom andra anledningar till att inte visa upp sina nära och kära publikt överallt, så jag har egentligen aldrig varit van vid att promenera och hålla fast vid någon.

Detsamma gällde för älskaren R. När vi började träffas och till och med tycka om varandra, så kom frågan upp. För mig föll det sig inte ett dugg naturligt att ta någons hand när man var ute och gick, och det kändes väldigt konstigt för honom också. En gång när vi var ute och gick för drygt tre år sedan, så var vi helt enkelt tvungna att prova. Lite trevande sådär, och det kändes väldigt konstigt till att börja med.

Hålla handen

Men det var ju ganska trevligt att hålla handen, även om det till en början kändes hemskt töntigt och dumt. ”Jaha, är nästa steg att hångla offentligt, eller?”, kändes det som. Nej tack. Och det tog ganska länge innan det kändes naturligt att ta hans hand och hålla i den. Han kände precis likadant, så vi var nybörjare på det där ganska länge. Nu brukar han säga: ”Hit med kardan, gull”, när vi är ute och går, och det känns som om något saknas om jag inte håller hans hand. Man kanske tröttnar med åren, för det är sällan man ser några som har varit ihop i 20 år som går och håller varandras händer på stan. Hur gör ni?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/halla-handen/

2 kommentarer

  • Petter on juli 16, 2016 at 11:55
  • Svara

  Om det är töntigt att hålla i handen var är inte då de där som vandrar omkring helt ihopklängda?
  Mötte ett par förra helgen där killen hade armen om halsen på tjejen och hon klämde åt killen runt midjan. De höll nästan på att snubbla på varandras fötter men vad gör väl det när man bara ”måste” visa upp för världen hur kär och lycklig man är.

  Jag kände nästan hur lunchen var på väg upp.

  1. Haha! Ja, undrar om de tror att någon annan vill se. Märkligt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: