Hämnas

Jag fattar inte riktigt grejen med att hämnas. Man hör ju ofta historier om folk som hämnas på ett ex, en ovän eller vad det nu kan vara, och ibland är det ju helt galet. Tjejer som klipper sönder sin ex-pojkväns kläder eller förstör saker på andra sätt, eller det mer moderna och digitala sättet att hämnas – att försöka sprida lögner, bilder och förnedra någon på nätet. För alla har ju hela världen i sin telefon. Det är bara så jäkla onödigt.Telefon

Inte bara är det olagligt, man gör sig själv till ett jävla åtlöje också, när det kommer fram. Man förstör inte avsiktligt en annan människas privatliv eller ägodelar, oavsett hur sårad man har blivit av att ett förhållande är slut eller att någon har svikit en. Sånt händer, det är en del av livet. Det bästa man kan göra är att försöka bete sig som en respektabel vuxen, som trots att man sörjer och går sönder inuti inte ger sig på någon annan. Att man har blivit lämnad av en pojkvän innebär inte automatiskt att han är överlycklig, liksom.

Mår man bättre om man hämnas? Jag skulle inte känna mig särskilt stolt över mig själv om jag repade någons bil, eller eldade upp någons gamla fotoalbum eller favoritkläder. Snarare tvärtom. Jag växer och frodas inte direkt av tanken på att göra någon annan ledsen eller paja någons saker eller rykte, men tydligen finns det folk som tycker att det är okej. Varför gör folk det? Det är ju inte alls särskilt ovanligt.

Visst kan folk som inte tänker sig för säkert göra saker i stundens hetta som de senare ångrar, men att planera att hämnas…? Eftertanke före man gör något är alltid bättre, och att förlåta och gå vidare så snart man kan leder garanterat till bättre förhållanden och framför allt ett värdigare liv i framtiden. Har du, eller skulle du kunna planera att hämnas genom att förstöra saker eller sprida lögner om någon?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/hamnas/

2 kommentarer

    • KaosJenny on juli 27, 2016 at 10:17
    • Svara

    Nix, jag kan tänka hämnd men det är precis som du säger. Ingen blir lyckligare av hämnd, inte ens en själv. Snarare blir allt värre o värre. Bättre auy försöka lugna sig o gå vidare i livet snarast så att inte den som betett sig eller känslor som rör hen får styra en längre än nödvändigt. B ra skrivet.

    1. Ja, man gör sig själv bara mer illa i längden, tror jag. Tack!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.