Inget intyg ännu

Fredag kväll, 18.40. Telefonen ringer. Det var min läkare från vårdcentralen, som hade stängt ett par timmar tidigare. Han hade inte hunnit skriva något intyg ännu och det var självklart för sent för att börja just då. Han sa i alla fall att han skulle jobba någon dag under helgen och kanske även i morgon, för att hinna avsluta allt han har påbörjat. Men jag tror att få saker har väntat så länge som jag väntat på mitt intyg.

Jobb, skrivbord. Väntar på intyg från vårdcentralen.

Sex månader för ett enkelt papper, ett medicinskt underlag för att ansöka om assistans. Han har flera andra utredningar från andra instanser och arbetsterapeut, färdiga med hela journalen och utlåtande, att utgå ifrån. Och han har känt mig i ett par år, jag har varit där varje månad.

I dag, söndag förmiddag, 10.30. Fortfarande inget intyg, inget telefonsamtal. Han finns ju inte kvar på vårdcentralen heller, så ringer jag dit får jag inte tag i honom. I så fall är det bara att börja om från början med nästa läkare. Men då kan det väl omöjligt ta sex månader till? Det är i alla fall resten av i dag och kanske i morgon kvar, jag släpper inte telefonen ur sikte. För vad händer om han ringer och jag inte hinner svara, och jag inte har något nummer att ringa upp honom på? Karln har ju officiellt gått i pension…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/inget-intyg-annu/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.