Spöregn och utebliven tröja

Jäklar vilket spöregn det har varit till och från i ett par dagar! Det är varmt och fint, och fem minuter senare är det som om någon häller en hink vatten över tomten. I går kom det fem millimeter regn på ungefär lika många minuter, och blixten slog ner i vattnet 200 meter bort. Det var ett jäkla liv. Sen blir det fint och soligt igen ett tag, och så kommer det ett nytt spöregn. Som att bo i ett våtvarmt omslag.

Regnig midsommar på lantstället, mörka moln

Jag passade på att åka och shoppa lite med Rs mamma i dag. Vi åkte till en stor outlet med billiga billighetskläder och köpte lite basplagg och sånt. Vi brukar alltid hitta riktigt bra, tjocka och varma tröjor att ha på landet där, men i år verkade de ha utgått! Vi hittade i alla fall en annan slags tröja som verkade bra, så vi testar dem ett år. Köpte ett par shorts, en t-shirt, en scarf och några par strumpor också, och “svärmor” hittade en jacka. Sen fick vi en god macka till lunch innan vi åkte hem till regnet igen.

R pysslar med veden och spanar in bärbuskarna. Tänkte försöka plocka av lite vinbär, bara det är torrt nog att vara utomhus.Vi kanske väntar till i morgon, för de är bara precis mogna och det ser ut att komma ett till spöregn när som helst. Och jag sitter ganska bra i soffan nu.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/sporegn-och-utebliven-troja/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.