Ved och iskallt bad

Så, händerna! I torsdags hade R ett stort lass ved på tomten, så jag erbjöd mig att hjälpa till att klyva lite. Med vedklyv – inte yxa. Det är nog inte helt säkert om jag hanterar en yxa… Jag tänkte att en vedklyv var hyfsat säker och inte så jobbig att hantera om han hanterade all ved och jag bara tryckte på knappen för att köra klyven. Eller ja, det var en knapp och ett handtag, men det var inget problem. Tyckte jag då. Det gjorde inte ett dugg ont och var inte alls jobbigt.

Vet inte riktigt hur länge vi höll på, men kanske en timme. Sen gick vi och badade, för det var skitvarmt och strålande sol. De hade lagt ut en flytbrygga vid badberget och det var mycket vatten, men tydligen hade det blåst från fel håll i några dagar. Kallt vatten hade blåst in mot land, och när vi klev i så hade vi redan vatten till midjan när kylan slog oss. Inte ens jag tyckte att det var en gnutta skönt, och då är det kallt!

Brygga vid vattnet på lantstället, hav och bad

Det var ju lika bra att doppa sig när vi ändå nästan var helt i, men sen blev det snabbt upp. Jag kom inte upp på den där flytbryggan själv, så R fick hjälpa till att dra upp mig och handen pajade säkert mer av det. Hörde sen att det hade varit 14 grader i vattnet där någon dag tidigare, jämfört med nästan 20 någon vecka innan!

Hur som, det gjorde inte alls ont samma dag, men dagen efter kom smärtan krypandes och framåt eftermiddagen var handen i stort sett obrukbar.Måste vila den ett par dagar, det borde hjälpa bara jag låter bli att använda den. Veden då? Jo, det är mycket ved kvar att klyva. Kommer jag att hjälpa till? Ja, säkert. Men då manövrerar jag hans vedklyv på något annat sätt och inte mer än ett vedträ eller två åt gången. Men det var kul att för en gångs skulle kunna hjälpa till med något, i alla fall…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/ved-och-iskallt-bad/

2 kommentarer

    • Piajuli 9, 2016 kl. 18:53
    • Svara

    Ja, vedklyvning är som terapi ?

    1. Ja, ved är trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.