Brädspel eller spel på datorn

Jag och R spelar spel ibland. Oftare förr än nu, jag vet inte riktigt varför det blir mer sällan för vi har ju inte mer annat att göra, men det händer mer ofta när vi är i sommarstugan än annars. Vi brukar ta med några spel ner varje år och ha där över sommaren och när R har semester. Vi fick ett spel av svärisarna i julklapp för något år sedan som vi har i stugan, men vi har verkligen inte fattat grejen med det ännu.

Sist vi hade spelkväll laddade vi upp med lite snacks och en öl, och så spelade vi det där spelet. Ett frågespel om resor, med tusentals frågor. Det lät ju himla bra, för det är alltid kul att lära sig något nytt, men varenda fråga tog flera minuter. Ugh, alldeles för länge.

Det ska gå snabbt varje gång det är någons tur i ett spel, annars tröttnar jag fort. Kortspel är alltid bra, det är liksom rappt. Kan tycka att det är för få kortspelskvällar i bekantskapskretsen, som det var förr när man inte alltid hade så mycket att roa sig med. Alla hade en kortlek och alla kunde de flesta vanliga sällskapsspelen.

Att det går snabbt är en av anledningarna till att det är så himla smidigt och skönt att spela spel på datorn. För mig i alla fall. Det är alltid tillgängligt, det går snabbt, man kan pausa när man vill och fortsätta när man känner för det. Och så kan man oftast lika gärna spela i mobilen, som på datorn. Var som helst, en minut här och en minut där.

Det slår faktiskt att plocka fram en kortlek och lägga patiens, och det tror jag att de flesta tycker. Ny teknik förändrar hur vi underhåller oss, och att dessutom kunna spela alla populära slots och diverse andra casinospel hemifrån tilltalar både gamla som unga. Alla verkar ju älska slots, och visst är det bekvämare att spela det nu än att stå och dra i en maskin på Finlandsbåten.

Det verkar som om var och varannan människa i min ålder spelar något spel, antingen på datorn eller i mobilen, varje dag. Marknaden är enorm, folk kan vinna gigantiska vinster eller ha konstant spänning genom att spela med småpengar. Spel är faktiskt ett fantastiskt tidsfördriv när man sitter på tunnelbanan eller i väntrummet. Vad spelar du helst för spel?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/bradspel-eller-spel-pa-datorn/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.