Chorizo och rensning

Chorizo. Enligt vissa den godaste korven som finns, och då menar jag inte den där mjöliga, mesiga varianten från Scan. Vi pratar riktigt korv. Jag gillar inte ens korv, men jag kan faktiskt tänka mig att äta sån chorizo då och då, men den är faktiskt riktigt god när man har den i saker. Paella, till exempel. Den kan nog smaksätta lite vad som helst, ungefär som bacon.

Men alltså, varje gång man steker den där korven så är hela köket orange efteråt. Det blir en sjö av knallorange fett i stekpannan, och det kan man använda till annat. Som till att steka ägg i, till exempel. Till och med äggulan ser blek ut i jämförelse med fettet!

Stekta ägg i chorizofett

Vi håller på att äta ur frysen och kylen lite grann. Rensa ut gammalt, in med nytt. Det blir lite knasigt när man är i en sommarstuga under delar av året och har dubbelt av en hel del saker. En del saker man inte orkar släpa fram och tillbaka, men använder ofta. Och räcker i en evighet. I går åt vi bakad potatis, jag med lite skagenröra jag slängde ihop av resterna ur en påse frysta räkor, och R med rester av chorizo och stekt ägg. Tomater till det. Det blev i alla fall lite färre udda saker att flytta fram och tillbaka sen. Får se vad vi lyckas pussla ihop av smått och gott i dag, det kan säkert bli en riktigt märklig middag om vi vill.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/chorizo-och-rensning/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Maugusti 12, 2016 kl. 11:34
  • Svara

  Enligt mina chilenska vänner köps riktig chorizo helst i Hötorgshallen. Den är helt galen när man grillar den, osar öööööverallt. =)

  1. Åhå, det ska jag tipsa R om! Kan tänka mig oset…

    • Maugusti 13, 2016 kl. 13:52
    • Svara

    Ska kolla med dem vilken butik i hallen de köper hos.

    1. Tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.