En sväng till Eskilstuna

I går fick jag och älskaren R för oss att åka iväg en sväng. Sagt och gjort. Vi funderade ganska länge, men kunde inte riktigt komma på vart vi skulle åka. För här i närheten har vi gjort det mesta. Det var dessutom riktigt kallt och jävligt, plus lite regn, så några utomhusaktiviteter i större mängd var det inte snack om. Läste någonstans att det var ungefär samma temperatur som på julafton, och det stämde nog. Så vi åkte hela vägen till Eskilstuna.

Ingen av oss hade egentligen varit i Eskilstuna, så vi rullade dit. Vacker liten ort runt ån och många fina gamla fabriker och hus. Centrumet hade visserligen allt och torget var säkert trevligt när solen var framme, men det var lite läbbiga kombinationer av byggnadsstilar här och var. Och en gigantisk regndroppe, eller nåt. Pin Point heter den egentligen.

Eskilstuna centrum, torget och Pin point

Men det var lite som att hamna i ett annat land. Tydligen kallas Eskilstuna för ”Lilla Chicago” på grund av all tung organiserad brottslighet, och tre av de områden i hela Sverige som är mest utsatta för brott finns i Eskilstuna. Man vill alltså inte bo där. Väldigt synd, för det var en ganska mysig stad – eller i alla fall var, för tjugo år sen. Kul att ha sett stället, men jävlar vad jag tänker hålla mig därifrån fortsättningsvis.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/en-svang-till-eskilstuna/

2 kommentarer

    • Petteraugusti 11, 2016 kl. 22:52
    • Svara

    Ett öde som kommer att drabba betydligt fler städer av Eskilstunas storlek om inte dagens PK-politiker snart får upp ögonen och tittar utanför sitt ideologiska rosa kuddrum.

    1. Tyvärr. Kunde ha varit väldigt idylliskt, men jag skulle aldrig gå ut själv på kvällen där. Det fanns pundare som inte ens brydde sig om att gömma sprutorna, utanför en matbutik.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.