Ett odjur i skymningen

Det är väldigt fint på lantstället på kvällarna. Men man får passa sig lite så att man inte får något i huvudet om man går där det är ett tak eller något precis ovanför. Som vid farstun. Jag fattar inte att de orkar, för det spelar ingen roll hur ofta man sopar ner alla spindelnät – dagen efter är de där igen. Och det är rediga odjur, vissa av dem.

Stor spindel på lantstället. Odjur.

Heh. Ibland åker de rakt ner och sen fort som fasen upp igen. Ingen har riktigt kunnat förklara för mig hur de kan åka upp igen så snabbt. Ner är ju inget konstigt, det är ju bara för dem att slänga ut en tråd och fira ner sig, men hur fasen tar de sig upp lika fort? Märkligt. De är precis överallt utomhus men väldigt sällan inne. Däremot verkar det gå inflation i vanliga flugor nu.

Det är alltid minst 3-4 stycken inomhus på lantstället så här års. Och de är så jäkla irriterande när man ska sova. En natt var det en fet jävla fluga som satte sig i mitt ansikte och hår ungefär femtusen gånger mellan klockan fyra och åtta på morgonen. Jag försökte fäkta bort den, ignorera den, skaka av den, döda den och hade diverse andra mordiska tankar, men den gav sig inte och jag var ganska sömlös.

Jäkla odjur, de finns i alla fall inte i stan. Möjligen någon enstaka, men de är inte lika envisa. Och spindlar har jag knappt sett där. Undrar var de gömmer sig, för de måste ju hålla till någonstans…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/ett-odjur-i-skymningen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.