Första kräftorna!

I går kväll när vi kom hem ifrån Eskilstuna så fick vi en riktigt trevlig överraskning! Rs föräldrar hade köpt ett par burkar svenska kräftor, och vi blev inbjudna på kalas. Alltså, jag älskar verkligen kräftor. Det är så sjukt gott. Jag brukar köpa de vanliga frysta kräftorna från Kina eller Turkiet, de är mer i min prisklass, men jag tycker att de brukar vara goda också. Jumbo, såklart. Så det kändes självklart lite extra lyxigt med de där färska, svenska kräftorna!

Lyckades självklart äta alldeles för många, i kombination med baguetter med smör och västerbottenost. De hade väldigt mjukt skal, så jag kunde få upp dem själv med lite möda, fast jag inte borde. Årets nästa kräftor tänker jag i alla fall inte skala själv, för de kommer vara av den frysta typen med stenhårda skal.

Kräftor

Hade lagt en liten hög med rens och diverse guck från inuti kräftorna till min katt på sidan av tallriken, men när det var dags att duka av hade jag inte en tanke på det där, och det hamnade i soporna. Typiskt. Det är betydligt lättare att komma ihåg när katten faktiskt är med eller när man i alla fall är hemma. Och man kanske inte vanligtvis vill ta med lite rens från maten när man är bortbjuden heller, men det var bara 20 meter hem.

Nu drömmer jag om kräftsoppa och annat gott jag skulle kunna göra efter nästa kräftkalas. Bästa M gjorde en kräftsoppa en gång som jag fortfarande dreglar lite över när jag tänker på den. Nom nom nom.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/forsta-kraftorna/

2 kommentarer

    • Aina Keijseraugusti 13, 2016 kl. 04:23
    • Svara

    Oj så gott, jag blir jättesugen!

    1. Det var fantastiskt gott! Samma lycka varje år!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.