Fredagkväll och kräftor

Vi har besök den här helgen, Hollywood från Norrland har semester så han stannar här i stan i några dagar. I går kväll var vi ute på galej i stan för första gången på evigheter, det var sjukt mycket folk överallt. Men vi var tidiga, så att få sittplatser var inga problem. En kebabrulle på väg hem – även om det också var relativt tidigt, och sen var man redo för att krascha. Men oavsett hur tidigt man åker hem en fredagnatt när det dessutom är lönehelg – visst fasen hade någon spytt i tunnelbanan.

I dag har jag inte gjort mycket mer än att förbereda för kvällens delikatesser – kräftor. Har bakat en paj med salami och ädelost till R, som mest blir irriterad på att det inte är så mycket mat i kräftorna, och så ska vi baka en citronpaj till efterrätt också. Vitlöksbröd är på gång. Jag är trött i händerna, så jag kommer behöva hjälp med att skala kräftorna, men så får det bli. Vin, snaps, bubbel – vi har en komplett fest på gång.

Kräftor

Dessutom ska vi spara lite kräftskal och rosta och göra fond av i morgon. Då blir det kräftsoppa, så sjukt gott. Vet inte riktigt annars vad vi planerar, men vi brukar lyckas ha ganska jävla roligt. Och det behövs.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/fredagkvall-och-kraftor/

2 kommentarer

    • blandare vitaugusti 30, 2016 kl. 15:55
    • Svara

    Trevligt!

    1. Ja! Kräftfest blir aldrig otrevligt! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.