Klaras budskapsbox

Hittade Klaras budskapsbox i en inredningsbutik när jag följde med “svärmor” till stan för några dagar sedan. Men vänta lite nu, jag garanterar att det verkligen inte är jag som är Klara i det här fallet, och det enda samröre jag någonsin kommer att ha med produkten är att göra lite narr av den. För sedan när skriver man Klaras med apostrof? Korrekt, aldrig, för det gör man inte. Men på Klaras budskapsbox gör man det. Det kan vara det första tecknet på att det här inte har med mig att göra.

Klaras budskapsbox, choklad

Sen är det ju den där lilla detaljen med att det är en budskapsbox. Jag skulle aldrig någonsin i hela mitt liv ägna mig åt såna där små “tänkvärda” ord, budskap, ordspråk, väggord eller liknande vidrigheter. Glöm det. Dessutom skulle jag aldrig få för mig att blanda stora och små bokstäver i ett ord, som man gör i Klaras budskapsbox.

Sen är det ju det där med att köpa choklad i en inredningsbutik. Det skulle aldrig falla mig in, särskilt inte när man inte ser vad det är man köper. Och för priset får man flera gånger mer riktigt bra choklad i vikt per krona någon annanstans. Undrar förresten vad budskapet är. “Gör någon glad“, står det. Och en massa oformliga hjärtan. Klart som fasen att man blir glad när man får choklad, men om tanken är att köpa choklad till någon så vill man ju se vad det är för choklad.

Nä, Klaras budskapsbox har helt klart inget med mig att göra. Det enda jag delar med upphovskvinnan (eller mannen) är namnet. Om jag hade en egen budskapsbox så skulle den kanske säga saker som “Skärp dig” eller “Gör om, gör rätt“. Ja, det kanske vore något.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/klaras-budskapsbox/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanaugusti 10, 2016 kl. 17:59
  • Svara

  Bra!
  Håll fast vid dina ideal. De är bra! “Tänkvärda” ord mm är vidriga.

  1. In vito veritas.

  • Anonym (klassiker)januari 19, 2018 kl. 20:15
  • Svara

  “Tänkvärda ord”, eller tavlor med sådana på, irriterar mig med! Det som irriterar mig är att det står sådana vardagliga ord som: “Kök” och så står den förstås i köket. Jag vet väl för tusan vad ett kök är utan att en tavla behöver tala om det för mig? “Hemma” vet jag också att jag är utan att det behövs en tavla som talar om det för mig. Om jag står i någon annans “hemma” blir det ju bara förvirrande också. 😉 Gillar din blogg skarpt, den (du) har åsikter (en del irriterande) och sånt behövs. 🙂

  1. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.