Spindelägg

För några veckor sedan hittade ”svärmor” en vidrig liten sak på husväggen. Det var en sån där vanlig spindel vi har i mängd av på lantstället, ihopkrupen bredvid ett stort spindelägg hon hade spunnit in i spindelväv. Hon, spindeln alltså, inte svärmor. Hon (fortfarande spindeln) satt och vaktade ägget och var inte glad om man kom för nära.

Spindel med ägg. Spindelägg invävt i spindelväv.

Kanske inte så roligt att få hundratals av de där pyttesmå spindlarna inomhus, men ute gör det inte så mycket. Har aldrig sett någon sån där liten äggömma så där öppet förut, för det finns utan tvekan ganska många såna som man aldrig märker av. Och det man inte ser har man ju inte ont av. Men den blev inte kvar särskilt länge där, lysande vit mot den röda husväggen. Antagligen en fågel eller nåt som blev glad.

I går kväll satt jag och kollade på en film, när det helt plötsligt firade ner sig en sån där spindel i en tråd från taket framför tv:n. Den åkte upp och ner några gånger och var mitt i bilden, men när jag försökte leta reda på den för att hjälpa den ut, så firade den upp sig i taket igen. Tror att den är borta nu. Fast jag behöver ju inte leta länge för att hitta riktigt stora, feta såna där spindlar. De verkar käka steroider i den här delen av landet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/spindelagg/

2 kommentarer

    • Petteraugusti 3, 2016 kl. 13:15
    • Svara

    Fint exemplar av korsspindel. Den är lätt att känna igen. Jag ahr sett en del spindeläggbon eller vad det kallas men inte så öppet som detta.
    När jag försökte mig på att vara sambo i ett hus hon bodde i hade vi mängder av äggkokonger under huset. Där fanns massvis med vanliga ofarliga men STORA spindlar. Ibland kom det in en och annan i kåken. Det gillade inte frun i huset men.. katterna. 😀

    1. Nej, de brukar vara lite bättre gömda, det här var nog lite väl enkelt för fåglarna att hitta! Min katt är rädd för spindlar…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.