Kollar på kattungar

Jag har kollat lite på kattungar på Blocket och katthemmet de senaste dagarna. Det är så himla tomt och ensamt på dagarna sen min svarta lilla kärlek försvann för ett par veckor sedan. Jag ser honom i ögonvrån och tycker mig höra honom jama då och då, men det är tomt. Ingen som sitter i mitt knä, ingen som hoppar upp i sängen på kvällarna, och ingen som sitter helt i vägen på tangentbordet när jag försöker skriva något. Jag har aldrig varit utan katt i mer än två veckor, och det var i våras när vi var i USA. Jag har abstinens. Jag är uttråkad och ensam. Så, jag kollar på kattungar.

För man vill ju ha en perfekt katt, enligt vad man tycker är gulligt och hur aktivitetsnivån ser ut hemma. Men något som slår mig är hur dyrt det är med huskatter på Blocket. För det är ju faktiskt så att när en katt är en blandning av olika raser, så är det en huskatt. Bondkatt. Trots det tar folk flera tusen för huskatter, om ena föräldern är en raskatt. Eller båda föräldrarna, men inte av samma ras. Det är fortfarande bara en ”simpel” huskatt man säljer då.

Här är en skärmdump från Blocket från häromdagen. Usla bilder när katterna är billiga – vilket är konstigt eftersom de säkert är misstag, och de borde vilja kunna sälja katterna eller se till att de kommer till bra hem. De vill bara bli av med katterna, och man vill ju inte riktigt heller köpa en kattunge från ett sånt hem. Och så mängder av förskönande beskrivningar och höga priser för bondkatter.

Kattungar till salu på Blocket

Jag diskriminerar inga katter, det är ju en huskatt jag vill ha, men jag undrar hur många katter som aldrig får något hem för att deras ägare försöker sälja dem för dyra pengar. Visst, öka kattens status, men om man är mån om att katterna ska till ett bra hem med ägare som älskar dem, då är väl priset inte särskilt viktigt. Särskilt inte när man ”råkar” ha fått kattungar, och de är huskatter. Och när man har följt kattunge-annonserna ett tag så ser man en trend: när kattungarna är 12 veckor eller ofta lite mer, då sänker annonsören priset. Vad fan.

  1. Skaffa inte kattungar om du inte vet att det finns hem till dem.
  2. Sälj huskatter till ett rimligt pris. Sverige är översvämmat av hemlösa djur, och om du har ”fått” kattungar så är de ditt ansvar.
  3. Idka inte avel på dina katter om du inte är en seriös uppfödare. Och om du har en honkatt som inte är steriliserad, och den får gå utomhus, så idkar du avel.

Enkelt. Det är aldrig kattens fel att den beter sig som en katt. Inte heller är det katternas fel att de inte blir sålda, och det är synd. Jag vill ha en kattunge.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/09/kollar-pa-kattungar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: