Märkligt, men en bra förändring på katthemmet

Är det inte märkligt ibland hur det fungerar i världen? Så länge inte allmänheten uppmärksammar något, så händer det inte ett skit på till exempel en arbetsplats där de anställda försöker påtala felaktigheter eller smaklösa inställningar. Men så fort det skrivs om det på ett ställe där andra människor kan läsa och få lite insikt, människor som inte har någon direkt koppling till arbetsplatsen, då kan det hända saker fort.

Är det inte väldigt märkligt att en liten blogg som denna kan få till en förändring på ett sådant ställe bara på några få dagar, när de anställda har försökt få till exakt samma ändring under många år? Hur sjutton kan mina åsikter, som helt utomstående, vara viktigare än de anställdas? Även om det är samma åsikter, borde man inte ha lyssnat på de anställda från början? Krävs det verkligen att folk som inte har något med stället att göra ska bli upprörda innan det händer något, räcker det inte med upprörd personal? Jag kan tycka att det är väldigt märkligt.

Med detta sagt vill jag meddela att Fisksätra Katthem har ändrat kriterierna för att få adoptera en katt genom dem. Inte längre står det något om att man inte kan ha katt om man är handikappad, rullstolsbunden, har ”förtidspension” eller personlig assistent. Detta gjordes tydligen efter att mitt inlägg om dem häromdagen blivit uppmärksammat. Jag är väldigt glad över det, för poängen med den här bloggen är ju, förutom att jag ska ha något att göra, att peka på orättvisor och andra otrevligheter eller fördomar man ofta råkar ut för när man har något slags funktionshinder eller en osynlig sjukdom. Det var riktigt illa, men det är sällan jag ser så snabba förändringar någonstans efter att ha påpekat ett fel.

Förhoppningsvis är det inte bara kriterierna på hemsidan som har ändrats, jag hoppas även att de ansvariga har fått en rejäl tankeställare och fattat att det inte är okej att uttrycka sig så. Eller ens tycka så. Det är ett första steg i rätt riktning, i alla fall. När jag har hittat en ny liten kattvän får de gärna komma hem till mig och inspektera hur bra vi har det tillsammans, hur bra det funkar med katt, rullstol och förtidspension. Och kanske personlig assistent också. Och om jag kan döda fler fördomar gör jag gärna det. Tack till alla som engagerat sig!

Grå katt i gräs

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/09/markligt-men-en-bra-forandring-pa-katthemmet/

13 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadadseptember 15, 2016 kl. 20:48
  • Svara

  Men wow! Bra jobbat Klara!! 🙂

  Även om du och jag har helt olika bakgrund vad gäller sjukdom så känner jag så mycket igen mig själv i dig 🙂 Kanpen mot tabu, skam och fördomar, att vilja inspirera andra och påverka andra och föröndra vården!

   • Klaraseptember 15, 2016 kl. 21:21
    Författare
   • Svara

   Tack! Ja, allt sånt som man inte tänkte på när man var ”frisk” blir väldigt mycket viktigare nu. Och jag tror att de sakerna är gemensamma för många som inte är friska! 🙂

  • Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadadseptember 16, 2016 kl. 08:18
  • Svara

  Ja absolut visst är det så!
  Hade någon sagt för fem år sedan att jag skulle ”hänga ut” mitt eget underliv och tillsammans med några vapendragare vara drivande i kampen om bättre förlossningsvård hade jag nog aldrig trott att det skulle hända! Och nu sitter jag här och har berättat om mitt trasiga underliv, min trasiga stjärt och min stomi för alla som vill lyssna och det känns så naturligt att dela med sig av något som anses så privat och intimt 😉

   • Klaraseptember 16, 2016 kl. 09:01
    Författare
   • Svara

   Haha, ja! ?

  • Mseptember 16, 2016 kl. 10:56
  • Svara

  Wow! Så jäkla bra, Klara. Du har gjort verklig skillnad. Och ja, man hoppas att de ansvariga har tänkt efter och att det kanske sprider sig till andra ställen som har liknande begränsningar. Så bra!

   • Klaraseptember 16, 2016 kl. 11:05
    Författare
   • Svara

   Tack! Jag hade inte trott att det skulle få sådan uppståndelse, men skönt att veta att folk kan ändra sig!

    • Mseptember 16, 2016 kl. 14:37
    • Svara

    Och kul att du kan göra skillnad!

  • Ann-Britt Erikssonseptember 17, 2016 kl. 09:52
  • Svara

  Bravo, bra jobbat! Hälsningar från en ’ tant på Åland’

   • Klaraseptember 17, 2016 kl. 11:12
    Författare
   • Svara

   Tack Ann-Britt!

  • Farsanseptember 18, 2016 kl. 11:00
  • Svara

  Heja Klara! That´s my girl!

   • Klaraseptember 18, 2016 kl. 14:31
    Författare
   • Svara

   ✌?️

  • Malinseptember 24, 2016 kl. 13:07
  • Svara

  Vad roligt! Du gör verkligen skillnad! Bra jobbat??

   • Klaraseptember 24, 2016 kl. 14:50
    Författare
   • Svara

   Tack! ?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.