Smidigt med körkort

Det verkar som om färre och färre ungdomar tar körkort nu för tiden, i alla fall i stan. Jag känner mängder av människor som är över 30, som inte har körkort och aldrig heller haft en tanke på att skaffa något. Och visserligen behövs det inte om man bor någorlunda nära en stad där det finns hyfsade kommunikationer, men senare i livet kan det bli ett rent helvete att vara utan lappen med tillhörande bil.

När man blir äldre och skaffar några barn är det väldigt svårt att vara utan, skulle jag tro. De ska iväg på olika aktiviteter flera dagar i veckan, och de ska ha packning med sig. Hockey-saker, balettattiraljer eller vad det nu kan vara. Och då går helt plötsligt all fritid åt sånt, och flera timmar i onödan går åt till resor och väntan på bussar. Sen ska ungarna iväg på fotbollsturnering i långt-bort-i-stan, och då blir det också problem. Jag tycker att det är viktigt att ha körkort, även om man inte har användning för det just nu så är det väldigt bra att ha. Rätt var det är händer det något, och man får inte tag på en taxi eller någon som kan köra.

Bil

Visst kan det bli dyrt att ta körkort, men ju längre man håller på med övningskörning och lektioner, desto större blir kostnaderna. En intensivkurs på ett par veckor kan faktiskt vara en bra investering, om man inte har någon att övningsköra med hemma. Sen är det ju teorin också, och för den delen kan jag verkligen rekommendera Körkortskolan. Där finns teorin enkelt tillgänglig med körkortsfrågor, och man slipper böckerna. De har även riktiga teoriprov man kan öva på.

Jag var 19 när jag själv tog körkort. Jag har haft oerhört mycket nytta av det, och även om jag inte kör så mycket bil själv nu för tiden, så händer det att jag måste. Jag är sjuk, och någon annan i min närhet kan bli sjuk. Jag vill inte vara helt isolerad på lantstället eller om vi någon gång skulle bo i ett hus, och jag vill ha friheten att kunna åka iväg med bilen på semester i Sverige. Har du körkort?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/09/smidigt-med-korkort/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.