Blivit vänner!

Jag och Fjodor har blivit riktigt bra vänner! Han visar mer och mer personlighet varje dag, och det har visat sig att han är en väldigt rolig liten typ. Pratsam, lekfull, oerhört gosig och snäll, men framförallt lekfull. Han sitter gärna i min famn en timme, men sen är det full fart i två timmar. Det där med att kattungar sover mycket verkar visst ha gått över. Han är inte särskilt fotogenisk, konstigt nog ser han alltid ut som en gammal sur katt när jag fotar honom! Han är faktiskt sötare på riktigt.

Arga Klara och orange kattunge. Vi har blivit vänner!

Vi gillar allt, verkar det som. Galna i mat, älskar att stoppa huvudet under rinnande vatten, vara i vägen och undersöka allt man håller på med. Han pratar mycket, hela tiden, och han är helt galen i att kolla på TV. Ja. Eller saker som rör sig på datorskärmen, eller telefonen. Jag kan inte sitta vid datorn när han upptäcker att muspekaren rör på sig eller att det är någon rörlig annons på skärmen, för han sätter sig på tangentbordet och jagar vad det nu är som rör på sig.

På en vecka har han gått från att vara en puckad liten anonym kattunge till en riktig kompis till både mig och R, och lille Fjodor är helt underbar. Och jag har små rivsår lite överallt, av kattungeklor som inte går att fälla in. Men han tror nog att han heter antingen ”Aj” eller ”Nejnejnej!”…!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/10/blivit-vanner/

2 kommentarer

  • Aina Keijseroktober 12, 2016 kl. 16:38
  • Svara

  Hej Klara!
  Har inte läst något från dig på länge, fattar inte varför egentligen. Men jag har min ständiga depression att brottas med, som medför att jag oftast är mer apatisk än jag ser ut att vara.
  Vi har varit ute på vårt smultronställe sedan i maj och åkte tillbaka till stan i lördags.
  Både trist och roligt – båda platserna har sin charm. 🙂
  Min miss Gosi klagade på hemvägen, på landet får hon ju gå ut och in nästan som hon vill, men inte i stan – södermalm, fjärde våningen. Hon har blivit en råttjägare som heter duga – i sommar har hon hemfört minst 35 möss och en del annat – hon som var innekatt sina nio första år, innan vi flyttade ihop.
  Så sorgligt att er fina svarta misse <3 gick bort, jag känner med er. Alltid svårt att skiljas från en liten fyyrbent familjemedlem. Men ibland finns inget annat val, om man tänker på kattens bästa.

  Blev glad att läsa att ni har en ny liten vän, Fjodor! Så himla söt han är <3 Hoppas ni kommer att ha det jättemysigt tillsammans! En av de spännande sakerna med katter, ingen är den andra lik.

  Vi har oxå ätit kräftor, himlars så gott! Men det får nog lov att bli några fler, jag har inte stillat min kräftlängtan helt ännu 🙂

  Hoppas att du får bra besked från biståndshandläggaren, jag håller tummarna!

  Stor höstkram, Aina

  1. Hej Aina! Så tråkigt att höra att du inte är i bra form, hoppas verkligen att du känner dig lite bättre snart! Jag har inte skrivit så mycket på sistone heller, har sådana problem med händerna att det inte riktigt känns värt det. Man får prioritera. 🙂

   Ja, katter är ju underbara och det är så roligt att ha en ny liten kompis! Det blev så himla ensamt när min svarta katt gick bort, så jag var ganska snabb med att hitta en ny kamrat. Och det verkar toppen, än så länge. Visst är det skönt att de är så bra på att anpassa sig efter situationen de är i – 35 möss är riktigt imponerande!

   Stor kram till dig också, ska försöka uppdatera lite mer när orken finns.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.