Buskis

Apropå ingenting, fy fan vad jag hatar svensk buskis – eller folklustspel som det egentligen heter. Det finns nästan inget värre! Vad är buskis då? Jo, humor för de som är lite inskränkta och inte har så höga krav på underhållning av god kvalitet.

Farser som utspelar sig bland arbetare på landsbygd (ofta Skåne) i en inte så modern tid, överdrivet skådespelande och ”skämt” så dåliga att man kunde ha räknat ut vad som skulle sägas innan man ens såg det. Ofta handlar skämten om sprit eller könsdelar, och förmedlas av män som klätt ut sig till kvinnor (för att det är ”roligt”).

Stefan & Krister är buskis. Likaså vissa politiker, om än inte frivilligt. Jag hatar det. En del TV-kanaler envisas fortfarande med att ofta visa buskis på helgkvällar, och särskilt när folk är lediga. Det. Är. Inte. Roligt. Kollar den moderna människan fortfarande på buskis på TV i så stor utsträckning, att kanalerna känner att de behöver köpa in skådespelen? Eller är det någon slags skattefinansierad “kultur“? Oavsett vilket så är det märkligt. Och hemskt.

TV


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/10/buskis/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Haha, håller med! 🙂

 2. Kul! Hihi 🙂

 3. Oj det stod att jag redan skrivit den första kommentaren, så var tvungen att skriva något annat – men den blev visst publicerad ändå.. Såg inte det! Tack för fin bloggläsning i af! 🙂

  1. Hehe ja, ingen fara ? Tack!

  • Farsan on oktober 20, 2016 at 21:12
  • Svara

  Reklamkanalerna väljer de absolut billigaste programmen. Och det finns inget billigare än att filma av en teaterscen. Och de har gjort en “egen” produktion. Det är fint som fan. När tittarna inte vill se Ebba Witt-Brattström och Susanne Osten så väljer man kommersiell TV till fredagsmyset.

  1. Haha! ? Sant.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.