Fjodor

I går hämtade vi vår nya lilla vän, en orange kattunge! Resan hem gick bra, och vi var snabba med att bekanta oss med varandra och leka när vi kom hem. Vi började i badrummet i ett par timmar tills vi var trygga där, sen expanderade vi till hallen. Här är Fjodor!

Orange kattunge, FjodorEfter en stund gick ögonen i kors på honom, så han fick vara ifred och somnade som en stock. Inte konstigt att man är trött när man är van vid att ha 9 syskon och kusiner som brottas med en hela tiden, och man dessutom är alldeles ensam i ett nytt hem.

Han gick och jamade lite efter mamma till och från, men på det stora hela var han tuff. Mamman satt i vår bur en stund innan vi åkte hem med Fjodor, så buren luktar nog lite mamma. Han kunde inte alls motstå leksakerna när man distraherade honom, så när man började vifta med något var det som om alla eventuella bekymmer inte existerade längre. Framåt kvällen hade vi kollat i nästan hela lägenheten. Katt-TV var bra, det var dessutom ett skönt ställe att sova på.

Orange kattunge, Fjodor

Han sover mycket och hoppar ner i tvättkorgen när han blir trött. Det verkar som om han har någon fascination över mjuka saker, han liksom flyter ut och gosar ner sig ordentligt i allt som är mjukt. En hög med smutsiga t-shirtar, eller ett täcke, är helt perfekt. Han sov som en stock hela natten – i tvättkorgen – och gick och lade sig nu igen. Han har bara varit vaken en timme, och fått i sig lite frulle och lite lek. Sjukt snäll katt, och inte rädd för något hittills. Men det är bäst att gå och kolla vid buren och mamma skulle ha teleporterats dit lite då och då.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/10/fjodor/

15 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • H on oktober 2, 2016 at 11:36
  • Svara

  Men åh va go å verkligen jättefin , va härligt att ni har en ny liten vän 🙂 så glad för din skull! Kram

  1. Tack snälla!

  • farsan on oktober 2, 2016 at 15:38
  • Svara

  Stereophonic cat!

  1. Surround cat? ?

  • G on oktober 2, 2016 at 20:31
  • Svara

  Skulle ni inte ta en kompis åt honom också från samma ställe? 🙂
  Röda katter är min favoritfärg på missar. Gärna sådär mjukt färgade, inte starkt orange. Er kille är finfin!

  1. Tack! ? Jo, den andra är inte färdigbakad ännu, den är 4 veckor yngre. Oklart vilken färg den kommer att få, mörkt grå eller svart med strimmor, verkar det som.

 1. Men vad söt!

  1. Ja 🙂 Man blir helt fascinerad!

  • isabella on oktober 3, 2016 at 15:55
  • Svara

  är du arga klara!!!! halloweeeen buuu!!!

 2. Super söt!

  /Inte så arga Klara

  1. Tack!

  • G on oktober 3, 2016 at 19:29
  • Svara

  Så pass! Trodde den var lika gammal eller äldre. Men då kommer ni snart ha full rulle hemma med två små katter ?
  Det roligare (eller eh, ja, det vettefan) är att jag började läsa din blogg för typ 1,5 år sen. Med tanke på min funktionsnedsättning pga svåra smärtor tyckte jag det var bra med en blogg där man delvis känner igen sig. Visste inte vad EDS var och kollade inte upp så noga. Denna vecka kommer jag få min EDS-diagnos (var där förra veckan men skulle höra av sig ang. typ osv efter ha plöjt gamla journaler). Alltså kanske inte SÅ roligt, men så skrattar jag åt saker som mest är dråpligt. Detta är dråpligt och ett sammanträffande ??

  1. Oj, ja, så märkligt! Vet inte om man ska skratta eller gråta men det är lite lustigt. 🙂

   Förhoppningsvis har den lilla som kommer lite mer underhållning i form av den stora, det är full rulle hela tiden när han är vaken nu…!

 3. Vilken sötnos! Är allt bra sugen på att skaffa en katt själv, men det får bli när man flyttat till något större!
  http://www.nouw.com/hellofebruary

  1. Han är helmysig!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: