Dun-gunk i maskinen

Tvättade en kudde i tvättmaskinen häromkvällen, en dunkudde. Kan man tvätta sådana i maskinen? Ja, absolut, om det står att man kan på tvättråden. Man bör inte tvätta dem i onödan, men det var länge sedan och det var dags. Sagt och gjort. Inga problem alls, inte förrän kudden gick sönder och hela tvättmaskinen fylldes med en slags gås-/ank-/ejdersås som fyllde igen alla slangar, skrymslen och pumpar. Slemmigt som fyfasen, vet ni hur mycket vatten såna där kuddar binder?

Ja, låt oss bara säga att det är en hel del. R blev inte alls särskilt glad, och ägnade ett par timmar åt att svära och försöka rensa ut den mesta fågelröran, som fyllde hela badrumsgolvet. Han trodde att det var helt kört och att vi skulle bli tvungna att köpa en ny tvättmaskin.

Tvätta händerna, hand, ren

Men efter att ha spolat igenom den ett par gånger, dragit fram allt, rensat avlopp, pumpar och slangar, så verkar den otroligt nog faktiskt funka fortfarande. Livslängden kanske har förkortats med några månader, men den lever. Och dun-gunket är i stort sett borta. Men nästa gång jag får för mig att tvätta kuddar med dun i, så gör jag det nog för hand ändå…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/11/dun-gunk-i-maskinen/

2 kommentarer

  • Liv on december 5, 2016 at 03:58
  • Svara

  Hej, nu hade du väl en helvetes otur iallafall :/
  Jag har alltid tvättat mina dunkuddar och duntäcken i tvättmaskin.
  Minimalt med tvättmedel och alltid med tennisbollen i torktumlaren efteråt, det blir som nytt!
  Om du inte ids stå och tvätta för hand så kanske du kan sy en slags påse av den typen av material som finns för bh och annat som man måste vara försiktig med?
  Fina kattungar! <3

  1. Ja, jag har också alltid gjort så förut – men nästa gång blir det att använda någon slags påse! 🙂 Tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: