Hemleverans från apoteket

Apropå vård och sånt, jag tycker faktiskt att apoteken har blivit betydligt bättre nu än hur det var för tio år sedan. Omregleringen, när hälften av Sveriges 900 apotek såldes till privata aktörer, gjorde att vi gick från ungefär ett apotek per 10000 människor till ett apotek på 7600 människor. Dessutom har det öppnats ytterligare 300 apotek sedan dess och både öppettiderna och sortimentet är betydligt bättre. Man slipper sitta i två timmar och vänta på att få ut sin receptbelagda medicin – vilket man faktiskt gjorde ganska ofta på den tiden. En lunch-timme räckte aldrig till, om man skulle hämta ut medicin. Och jag hämtar ju saker på apoteket ganska ofta, så hade det varit som förr hade jag säkert irriterat mig på det.

Apoteket

Det finns ju självklart alltid människor som bor långt ifrån ett apotek, trots att de har blivit mer tillgängliga. Jag har 300 meter till min lokala apotekskedja, men även om man bor lite avlägset så kan man ju handla precis allt som vanligt online och få det skickat direkt hem till dörren. För det är ju faktiskt så att de flesta apotek är ganska små, och inte har ett särskilt stort sortiment av saker som inte är receptbelagda. Skillnad är det på apotekens webbshop, till exempel Apotek365.se. Det finns bara på nätet, har bra och snabb service, och det finns allt man kan tänka sig inom apoteksvaror, hälsa, välmående och träning. Sånt man gärna får hemskickat, för man behöver inte klämma och känna på det. Apoteken breddade verkligen sina sortiment efter omregleringen, och jag tycker att det är bra. Man vill inte behöva gå till både apoteket och hälsokosten för att köpa liknande produkter, och det slipper man nu.

Jag föredrar nästan alltid att handla på internet, just för att jag är sjuk och inte alltid kan bära eller trängas med andra. Det finns knappt något som inte går att beställa online nu, och det glädjer mig. I alla fall är det inget jag saknar – även om jag kanske inte är någon storshoppare. Beställer förresten mina näringsdrycker online också, de levereras direkt till dörren. Helt perfekt, jag skulle aldrig orka bära hem dem. Använder du apotek online?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/11/hemleverans-fran-apoteket/

7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Petter on november 23, 2016 at 12:53
  • Svara

  Vafalls? Är du uppkäftig? Påstår du att privata initiativ gör ett bättre jobb än staten? I Sverige har vi en god sjuk- och hälsovård om staten får sköta det.
  Privata initiativ skor sig ju enbart på fattiga, sjuka och skattebetalare. Eller……..?

  Självklart är jag ironiskt så det stänker om det. Just apoteken har visat att det går att effektivisera. Motståndarna hävdar att apoteken har tvingats bli kosmetikbutiker för att locka kunder och det må vara sant men de säljer fortfarande det motståndarna vill ha. Meducin!!!!

  Att sedan det går att beställa via nätet är en naturlig utveckling och passar den som inte kan eller vill gå till apoteket. De enda som möjligtvis kan lida av avregleringen är de apotekskedjor som inte kan sköta sig eller klara sig i i konkurrensen.

  Konkurrens är bra oavsett vad Ilmar Reppalu anser i sin utredning. Enligt hans bakvända vänsterlogik har det inte blivit den mångfald man eftersträvat men tydligen blir det mångfald om de privata intressena försvinner och endast staten blir kvar.

  Jag handlar online men har inte provat just apoteken men däremot en del andra leverantör av hälsomateriel, ex. rehaboteket.se som har fantastisk kundservice och snabba leveranser.

  1. Haha! Ja… 🙂 Och de apotekskedjor som inte kunde sköta sig eller klara sig i konkurrensen kanske kostade staten en del pengar. Konkurrens är alltid bra!

  • Farsan on november 24, 2016 at 12:29
  • Svara

  Dom har det nog tufft en del av dom. En av kedjorna säger i TV-reklamen att dom är ”godkända av läkemedelsverket”. Upplysande som fan! Det går inte att vara apotek utan godkännande från läkemedelsverket.

  1. Haha!

   • Petter on november 25, 2016 at 19:15
   • Svara

   Ungefär som när min bank sa att ICA-banken inte var en riktig bank. Jag upplyste dom om att alla banker måste ha godkännande från Finansinspektionen.

   Sånt snack tar man till när man känner sig hotad av att kunden överväger att byta bank och inte insett att tiderna förändras. 😀

  • Anne on december 3, 2016 at 22:47
  • Svara

  Eller, så kan man få åka till tre olika städer och fem olika apotek, för att få ihop de mediciner som ens döende pappa behöver på dödsbädden. När vinstmarginal får styra så får udda mediciner stryka på lagerhållningsfoten…

  1. Så har det alltid varit, lokalerna är ju inte större nu och allt utöver det ”vanliga” har man ju alltid behövt beställa – i alla fall där jag har bott. Men självklart är det desto besvärligare i ett sådant läge.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: