Inga tider på Vårdcentralen

Häromdagen bokade jag en tid på vårdcentralen, för att jag har fått såna jäkla problem med fötterna. Det är en brinnande, stickande smärta som gör sig som mest påmind när jag har stått eller gått, och lägger upp fötterna. Det vill säga, det är som värst på nätterna. Till den milda grad att jag ibland inte kan sova på grund av det. Så jag bokade en tid och skrev att jag har fått enorma problem med smärta i fötterna, och dessutom att jag behöver receptförnyelse. I dag fick jag till svar:

Vi har för närvarande inga lediga tider. Vi ber dig återkomma om 2 veckor. Om det är något akut kan du ringa våra sköterskor.

Eh, jaha? Och vad händer om två veckor, kommer jag att få samma meddelande då? Har folk blivit friska och kommer inte att behöva gå till vårdcentralen? Kommer jag att få en tid, men då två-tre månader fram i tiden som det har varit förut? Ska jag lista mig på en annan vårdcentral någon annanstans? Fan vad jävla dåligt. Det där med Vårdgarantin och att man ska få träffa en läkare inom 7 dagar gäller tydligen inte mig.

Om vårdpersonalen bedömer att du behöver träffa en läkare ska du få tid inom högst sju dagar, till exempel på vårdcentralen eller hos familjeläkaren.

Om jag bara hade influensa då? Det hade säkert inte varit några problem. EDS är betydligt värre, men sköterskorna som handlade mitt ärende kanske inte vet det. Om jag hade skrivit att saker går ur led, vilket de faktiskt gör titt som tätt, hade jag fått en tid då? Det är ju inte det som är mitt primära ärende, men fötterna är just nu ett större problem än fingrar eller axlar som går ur led. Finns det någon vårdpersonal i Sverige som vill hjälpa mig, tack?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/11/inga-tider-pa-vardcentralen/

6 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Men vad i h-vete?!?! Man vill ju bara ta på sig hårdhandskarna och rumstera om rejält!
  Vad kan du göra, måste du byta vårdcentral?
  Förjävligt är vad det är! Grrrr, skickar över lite extra kämpaglöd och energi till dig!

  Kram från Norrbotten <3

  1. Ja, man kan inte göra ett dugg, har kollat runt på andra vårdcentraler i närheten och det verkar vara så fullt att en del tar inte ens emot nya patienter. Återstår att vänta – som vanligt. Väntar alltid på nåt inom vården, känns det som.

  • M on november 23, 2016 at 10:05
  • Svara

  Är det nu det är läge att åka till akuten, bara för att?
  Helvete!

  1. För att sitta där och vänta… 🙂 Mina piller biter inte alls på det där med fötterna, det suger.

    • M on november 23, 2016 at 13:52
    • Svara

    Det suger som fasen. Jag tänkte mest för att markera till vårdcentralen, att man tar med sig typ journalutskrift och slänger på vårdcentralen. Men jag vet, man pallar inte.
    Men ring och kräv, var jobbig! Om du inte orkar så kan jag. Vi med smärta osv måste hjälpas åt, kämpa!

    1. Ja, vi får se. Allt är bara jävligt jobbigt. Tack!

 1. […] har det gått två veckor sedan jag försökte boka tid hos vårdcentralen senast, som jag skrev om här. Då fick jag ett meddelande om att de inte hade tid, och bad mig återkomma om två veckor. Sagt […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: