Någon måtta får det väl vara, Johan!

För ganska exakt två år sedan skrev jag så här:

Hur svårt är det för fotgängare och cyklister att använda reflexer egentligen? Inte alls faktiskt, men trots det går de flesta utan – och många förväntar sig att bilförare eller cyklister ska se dem. Dessutom har de flesta människor ganska mörka ytterkläder på sig. Fattar de inte att de är helt osynliga när det är mörkt ute? Det är ju dessutom mörkt typ hela tiden, så vad är grejen? Vill ni dö, eller?

Det är faktiskt inte alls en särskilt avlägsen risk. Det är inte töntigt att ha reflexer på kläderna. Inte bara kan det rädda ditt liv, det kan bespara en stackars bilförare ett trauma. En del är väldigt noga med att ha reflexer på sina hundar när de är ute och går, men har de själva på sig något så att de syns i trafiken? Nej, inte ett dugg. En bilförare kan ju inte gissa om hunden går precis bredvid ägaren, om den har ett långt koppel eller om den till och med går lös.

Så är det verkligen så svårt att ha reflexer på sig? Varför har så många ingenting alls som syns när de är ute på morgonen och på eftermiddagen och kvällen? Man behöver inte göra som jag och ha en gul uggla eller ett fult blekt mumintroll i ett snöre med en säkerhetsnål i fickan, det finns många snyggare lösningar som knappt syns annars. Reflexband fram och bak på jackan, eller varför inte på mössan? Eller ett sånt där man lindar runt handleden på jackan? Om man har reflexband måste man ha det både bak och fram, annars syns man bara från ena hållet. Och det räddar liv, så bär för fan reflexer om ni är ute i mörkret!

För ungefär ett år sedan kopierade någon som heter Johan Holst den här texten och publicerade den på sin blogg som om den vore hans egen. I morse gjorde han exakt samma sak. Texten från ett år sedan hade bara 43 kommentarer/delningar på Facebook, men på några timmar i morse fick min text 24 dylika. ”Bra skrivet!”, ”Viktigt och bra! Är det ok att jag delar?” Och så vidare. Ja, det är okej att ni delar min text med korrekt källa, men det är inte okej att dela Johans plagiat.

Plagiat Johan Holst

Visst har jag ett bra budskap – bär för fan reflexer i år också – men någon måtta får det väl ändå vara. Är man företagare borde man väl i alla fall känna till Upphovsrättslagen, tycker man. Det är sällan plagiat är så här tydliga. Jag undrar om han tror att det gör honom någon nytta att stjäla mina texter…? Han plockade bort dem efter att jag meddelade att jag kände till hans kopiering och att det är olagligt, men han håller fortfarande tyst om det. Pinsamt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/11/nagon-matta-far-det-val-vara/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Hana Öhman - Mitt liv som förlossningsskadadnovember 12, 2016 kl. 20:43
  • Svara

  What? Hur kan man kompisar någon annans text och lägga ut den som att man sjölv skrivit den? Förstår inte riktigt varför man vill göra så 🙁
  Tur att su upptäckte det i alla fall 🙂

  1. Den korta förklaringen är nog: mycket innehåll och bra innehåll = en högre värderad sida. Eller att man vill ha en blogg men inte kan skriva, vilket jag tror är fallet. ?

  • Charlottanovember 19, 2016 kl. 14:04
  • Svara

  Han har snott inlägg från mig också. När jag påtalade det påstod han att han hade haft extra mycket att göra och lagt ut bloggandet på någon annan som tyvärr hade misskött sitt jobb. Han lovade att säga till på skarpen till medhjälparen. Men fullt så lättlurad är jag naturligtvis inte. Den gången var det en bloggläsare som uppmärksammade mig på kopieringen, och nu när du skriver att han gjort samma mot dig så tänker jag att det kanske händer regelbundet? Jag får nog börja hålla bättre koll. Trist att det ska vara nödvändigt.

  1. Hej! Jag kollade runt lite och det verkar ha förekommit en hel del på ”hans” blogg. Han skrev senare samma dag som han hade kopierat mitt inlägg att han hade ägnat förmiddagen åt att bland annat ”blogga”. Nej, det är inte någon medhjälpare. Att påstå att han har någon som skriver åt honom är ju att medge att hela han är… en bluff? 🙂

   Gör han om det med mitt material står det honom dyrt. Att bara radera materialet innebär ju inte att man helt plötsligt är oskyldig till stölden, och jag kan ju fortfarande bevisa det.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.