81 kronor i ökad ersättning

2017, året när jag får 81 kronor mer i ökad ersättning varje månad. Sjukersättningen jag har räknas upp med prisbasbeloppet (eller ner) varje år. Saker kostar mer varje år, och jag får alltså hela 81 kronor mer för att det ska täcka de ökade omkostnaderna för att leva.

Sen kan man ju fundera på hur de tänkte att det skulle fungera i verkligheten, när flera saker blir dyrare. Bara Färdtjänsten kommer att kosta 60 kronor mer i månaden från och med nu. Försäkringar och annat som följer prisbasbeloppet har gått upp några kronor, men på det stora hela kommer jag att få kvar mindre än tidigare. Jag hamnar någonstans runt 180 kronor kvar i månaden efter boende, räkningar och mat  är betalat. Vård, behandlingar och mediciner (som inte alltid ingår i högkostnadsskyddet) är ej inräknat, så i verkligheten går jag ju back. Som vanligt.

Pengar, sedlar. Ökad ersättning 2017

Visserligen var det några år sedan priset för Färdtjänst ändrades, men med tanke på hur uselt det är, hur många timmar man får vänta ibland, och hur inkompetenta många chaufförer är, så är det ändå ett hån. Man vet inte ens om man kommer fram. Det är inte rimligt att man ska betala så mycket och tvingas åka med chaufförer som inte kör hela vägen fram trots att det går hur bra som helst. Eller med chaufförer som inte bryr sig om man har framsätestillstånd eller inte, och säger åt resenärerna att själva reda ut vem som ska sitta var när det är fem personer i bilen.

Känns ju faktiskt skitkul att i stort sett hela min ökade ersättning går till något så patetiskt dåligt. Jag får väl stanna hemma. Vad fan har de tänkt att jag ska göra med mina 21 kronor i månaden? Det räcker till mina kosttillskott, som jag inte bör vara utan, i fem dagar. Kanske man kan köpa en kopp te någonstans för 21 spänn? Jag tvivlar om det går att sitta någonstans inomhus och dricka den, men i take away-mugg borde det gå. Tack, Sverige.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/01/okad-ersattning/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Förstår att det känns som ett hån och slag i magen, helt j*vla stört!

  1. Det är säkert någon som anser att de har gjort något bra för oss! ?

 2. Ja ibland undrar man verkligen!

  1. Verkligen!

  • Lill M on februari 2, 2017 at 17:42
  • Svara

  Men vad sjutton gnäller Du för, jag fick enbart 79 kr så Du fick ju mycket mera 😉

  Ja skall man skratta eller gråta, jag vet vad jag gör, stor bölar.
  Jag hade gärna blivit en nolla på höjningen då hade jag sluppit att bli förbannad i alla fall.

  Önskar Dig all lycka med Ditt stora påslag och gör nu något fint för pengarna

  1. Haha! Ja, det man inte vet har man inte ont av, liksom. Tack så mycket – detsamma!

  • Irene Badra on mars 5, 2018 at 21:16
  • Svara

  Jag fick minus 30kr!!! Trodde jag läst fel först, men ack nej!!! Vilket hån!🤬

  När jag frågade på FK hur det kunde komma sig var det så att jag tack vare höjningen inte längre fick särskilt bostadstillägg tror jag.

  Nu får jag bara 1 krona av detta särskilda bidrag!😂 Så det blev minus istället. Visserligen ”bara” 30 kr, men ändå?! Löjligt, blir bara så förbenad när jag tänker på det!😡

  1. Men vad dumt! Det verkar som om de gör allt för att svälta ut oss så vi dör!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.