Reklamation hos Isadora

För ungefär 4 veckor sedan köpte jag en eyeliner från Isadora. I en butik jag i stort sett aldrig besöker. Några dagar senare skulle jag använda den, men den funkade inte. Det var som om den var helt slut eller torkad, fastän den var plomberad och förvarats liggande. Så jag skickade ett mail till Isadoras kundtjänst och förklarade vad det var för fel på produkten, berättade vart jag hade köpt den och förklarade att jag var där väldigt sällan och inte kommer att komma dit någon gång inom den närmaste framtiden. Frågade hur jag skulle gå tillväga för att reklamera eyelinern.

Sen väntade jag. I tre veckor, fortfarande inget svar. Jag är faktiskt sjukpensionär och har inte ett par hundra spänn över till att köpa en ny eyeliner, i väntan på pengar tillbaka eller reklamation av den andra. Jag har egentligen inte råd att köpa en eyeliner till att börja med överhuvudtaget, men jag gillar smink och det gör världens skillnad när man känner sig snygg. Så jag köpte en, ett måndagsexemplar.

Eyeliner från Isadora. Försökte reklamera en produkt, det gick sådär.

Dubbelkollade att mailet hade skickats, och det hade jag fått kvitto på. Adressen var korrekt och det studsade inte. Men inget svar, så jag skickade ett meddelande till Isadora på Facebook. Berättade att jag skickat ett mail för tre veckor sedan och frågade hur lång tid det brukar ta. De var väldigt snabba att svara där, men påstod att de aldrig fått mitt mail. Fast jag har ju kvitto på att det är levererat… Hur som helst, vidarebefordrade meddelandet till konversationen på Facebook, och fick helt intetsägande svar.

Det är viktigt att flytande eyeliners i pennor förvaras liggande, annars är risken att vätskan åker ner i botten och pennan upplevs som torr. Prova att skaka pennan och låta den stå med tippen nedåt i ett par timmar. Har den fortfarande inte blivit bra så rekommenderar jag dig att göra en reklamation i butik. Mvh, Team IsaDora

Ja men alltså… Den hade förvarats liggande i en vecka när jag provade den för första gången sedan jag köpte den, och självklart lät jag den stå med tippen nedåt i flera timmar för att se om den skulle börja funka. Det gjorde den inte. Nu har den stått med tippen nedåt i en vecka, och jag skakar den då och då men den funkar fortfarande inte. Jag är alltså ganska säker på att det är något fel på den, eller att något har hänt sedan den lämnade fabriken. Men oavsett om det är så eller inte, så är jag ju missnöjd. Jag tänker inte betala 130 spänn för något som inte funkar, särskilt inte när jag inte har 130 spänn över på en månad efter medicin och sånt är betalt.

Jag skickade ett meddelande tillbaka där jag förklarade hur den har förvarats, och påpekade igen att anledningen till att jag faktiskt mailat angående reklamationen var jag förmodligen inte kommer att besöka butiken där den köptes. Och det skrev jag i mitt första meddelande också. Frågade hur jag skulle gå tillväga, men fick ett hej-kom-och-hjälp-mig-svar.

Okej, då bör du reklamera produkten. Alla reklamationer sker via butik. Du kan reklamera på vilken butik i kedjan som helst så länge du har kvittot kvar. Mvh, Team IsaDora

Men… Jag sa ju just att… Jag sa det både en och två gånger…! Jag köper nästan alltid smink av märket Isadora, för det är bra och prisvärt. Men alltså, om jag just har slängt bort 130 spänn utan att kunna reklamera varan så får jag nog tänka om. Visst, jag kanske kommer till den butikskedjan om ett halvår om jag har tur, men jag vill ju ha produkten nu. Helst för tre veckor sedan, och jag har inte direkt råd att köpa en annan under tiden. Tack så mycket, verkligen..

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/03/reklamation-hos-isadora/

2 kommentarer

    • Malinmars 19, 2017 kl. 02:08
    • Svara

    Hände mig exakt sammma sak med just den eylinern. Orkade inte heller gå tillbaka, brukar inte gå så bra att reklamera ändå.. köpte tillslut en ny och den funkade. Dålig kundservice 🙁

    1. Oj, vad märkligt! Ska alltså inte ta samma sort, då – om jag nu någonsin kommer iväg att reklamera den. Nä, det lär inte gå så bra att reklamera den 5-6 månader efter man köpte den, vilket Isadora påstår. Vi får väl se… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.