Köttboll av blomkål

Såg ett roligt recept med blomkål i dag, som jag aldrig har provat eller ens sett förut! Det var som en stor köttboll. Jag gillar verkligen blomkål. Vet inte varför, för det smakar ju inte så himla mycket, men gott är det. Rå med dip eller mjukost. Lättkokt med smör. I asiatiska grytor. Mmm.

Lila blomkål, buketter

I receptet jag såg så kokade man ett helt blomkålshuvud i 10 minuter i saltat vatten, sen lät man det svalna lite och klädde in det i ett lager kryddad köttfärs. Man kan väl ha vad man vill i köttfärsen, jag tänker mig typ köttfärslimpa eller kanske något med en himla massa spiskummin. Det går åt mer kryddor än man tror. Täck hela blomkålshuvudet med köttfärs, kanske en centimeter eller två tjockt. Som en fotboll.

Sen klädde man in hela bollen i baconskivor och gräddade i ugnen i 45 minuter. Mmm. Allt blir lite godare med bacon, och blomkål passar faktiskt speciellt bra till. Ska prova att laga det någon gång. R muttrar alltid missnöjt när jag säger blomkål, men han äter det om det bjuds. Så länge den inte är rå utan något till. Men kött och bacon borde ju funka…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/05/kottboll-av-blomkal/

2 kommentarer

  1. Tack för tipset om kryddorna. Hamnade hos dig av en slump, googlade för att kolla om blomkålen skulle kokas före. Åratal sen jag gjorde den här rätten. Tänkte köra lite på gehör, blir oftast bra när jag lagar mat.
    Ha en fortsatt trevlig helg!

    1. Tack så mycket!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.