Min Finkel

Självklart ska min Finkel få ett eget inlägg också, precis som min Fjodor fick häromdagen! Han är en riktig clown. Inte särskilt smart, men envis som få och lyckas faktiskt ofta med det han får för sig. Även om det går sönder saker ibland. Han är helt sjukt triggad av mat. Så fort man gör något i köket hör man en kraftig duns när han hoppar ner från där han ligger, och små tassar som kutar i raketfart för att kolla vad man gör. Det är nästan omöjligt att laga mat ibland. Sällskap är förvisso bra.

Svart katt, min Finkel, på en skärbräda i köket

Han blir så exalterad att han knappt vet vad han ska göra av sig själv när jag rensar något kött, fisk eller kyckling. Helt hopplöst. Det man kan göra är att sätta på vattenkranen, för den är också väldigt intressant. Och rinnande vatten är ju nästan lika gott som en del mat, verkar det som. Men han gillar ju frukt och grönt också. Samma duns och kutande sker när man öppnar en banan. Eller biter i ett päron. Och han stjäl all mat som ligger framme.

Svart katt, min Finkel, stjäl en banan

Han är en utbrytarkung, eller inbrytarkung kanske. Ger sig på att öppna dörrar, både till garderoben och ytterdörren. Gillar att bli blöt. Varje morgon vid halv fem får han för sig att det är dags att gosa så in i bänken. Han stryker sig, trampar, purrar så starkt att man vaknar, och kräver klapp. Visst är det lätt att vilja somna om, men jag försöker gå med på alla tillfällen när grabbarna vill gosa. Min Finkel är minsann speciell…!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/05/min-finkel/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.