Gotland!

Har just kommit tillbaka från en dryg vecka på Gotland för ett par dagar sedan! R hade lånat en husbil (tack svärisar!) som vi bäddade i ordning så att jag skulle kunna ligga någorlunda bekvämt, och så packade vi ihop oss och tog färjan över. Det var helt fantastiskt, helt klart bästa tiden på året att åka innan turistsäsongen startar. Allt var öppet, men det var knappt några människor där.

Vi åkte kors och tvärs över precis hela ön, och missade knappt nåt. Från Visby och runt norrut, runt hela Fårö, sen tillbaka söderut på östkusten, ner till södra udden och sen upp i mitten av ön. Och jag måste nog säga att Visby var det minst intressanta på hela ön. Den södra udden var helt fantastisk, det var nästan som att vara i en annan klimatzon. Och den blå lagunen i ett kalkbrott uppe i norr var makalös. Vi hade otroligt bra väder nästan hela tiden, så det kunde inte ha blivit en bättre resa.

Raukar på Gotland

Mina favoritdelar av ön var östkusten och den sydspetsen, men även området runt Roma Kloster. Vi hade med oss cyklar, och det funkade toppen eftersom det är platt överallt. Hittade knappt en enda backe. Borta bra, men det var skönt att komma hem efter en dryg vecka. Fast det var en riktigt, riktigt bra semester. Vi bodde på en hel massa olika campingar runt om hela ön, man behövde inte ens boka i förväg eftersom det var så lite folk där, och en av de få ställen man faktiskt kände till namnet på – Tofta Camping – var den sämsta av de alla. Med mest folk. Inte alls snyggt förutom vid stranden, för få servicehus (och långt att gå), och dålig ordning. Märkligt, dit åker jag aldrig tillbaka. Har nog inte så mycket kvar att göra i Visby heller. Men Gotland i övrigt besöker jag gärna igen!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/06/gotland/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.