Skeppskatt

Mina små luddskallar är väldigt glada över att få vara ute och jaga nu när det är långa, ljusa och varma nätter. De sitter gärna på stranden, i vattenbrynet bredvid bryggan och spanar på skrevorna mellan stenar och växter. Har inte lyckats se när de fångar något, men att de fångar saker är det ingen tvekan om. Har fått ett par möss och ett par ormar hittills, plus en extra del av en orm.

Det är helt omöjligt att ropa hem dem när de är nere vid bryggan och jagar. De blir tillfälligt döva. Finkel kliver gärna i vattnet, och dricker det också. Salt sjövatten – inte helt toppen. Ibland när jag lyfter och bär hem honom är han helt blöt. De går gärna ut en bit på bryggan också, men helst bara när de har sällskap av en människa eller hund. Här är Fjodor, han skulle nog bli en hyfsad skeppskatt.

Orange katt på bryggan, Fjodor skeppskatt

Det är nog bara en tidsfråga innan de kutar rakt ut i vattnet när de jagar efter något. Det är så himla långgrunt, det är inte ens 1 meter djupt när man har gått 30 meter ut från stranden, så det är inte så att katterna behöver simma så mycket om de trillar i plurret från bryggan. De bara förlorar lite värdighet – om de nu hade nån kvar till att börja med. De är i alla fall fantastisk underhållning för mig på landet, och de verkar ganska lyckliga.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/06/skeppskatt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.